• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 01:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с Sun Sun HW302

Започната от Norek1, 11.03.2012 18:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Norek1

Здравейте, преди 6-7 месеца стартирах аквариума си.Сега реших да чистя филтъра(Sun Sun HW302).Отворих го, почистих и затворих.След като обезвъздуших с помпичката на филтъра, започнах да накланям на 45 градуса в четирите посоки и изненада започна леко да тече.Обадих се на мястото от което го взех и ми казаха, че е нормално(уплътненията се свивали)и да го обезвъздушя само с помпичката.Аз го отворих пак и видях, че уплътнението на главата се е свило и е малко хлабаво.Затворих го и го обезвъздуших както ми казаха  и сега работи.Въпроса ми е това нормално ли е и има ли причина да се притеснявам, защото като съм на работа няма кой да го гледа.
Благодаря за вниманието.

Saint

При мен се е получавало същото с Hailea, трябва да внимаваш като го затваряш и няма проблем!
Май при всички се получава тоя номер с уплатненията.
Ако има си вземи резервни за всеки случай , аз така направих макар ,че карам още със старото !
НАЙ-ЛОШО Е КОГАТО БЯГАШ САМ  И СТИГНЕШ ВТОРИ !
http://www.funinlife.net/web%20p

Norek1

Да в събота ще ходя до Пловдив и ще потърся, да взема да има.Аз го пуснах обезвъздуших го с помпата на филтъра и бачка сега, дано да не прави проблеми, но не съм го накланял.Иначе добре натискам главата да прилепне ама. :)

Saint

Мисля ,че няма да има проблем но всв пак си вземи резерва!
НАЙ-ЛОШО Е КОГАТО БЯГАШ САМ  И СТИГНЕШ ВТОРИ !
http://www.funinlife.net/web%20p

djibarov

За да си спокоен наклони филтъра - ако пак протича,  спираш; отваряш;наместваш;затваряш;пускаш; накланяш - докато не тече!
Аз имам 303B от 1.10.2011 - и той е така, а уплътненията са ОК - дори имат вазелин фабрично по тях. Ако не е наместен - тече при накланяне. Но не тече изправен. Така обаче взема по малко въздух и "шуми" повече. Но не създава друг проблем...
Просто за твое успокоение си поиграй, но внимателно да не прискрипеш хлабавото уплътнение някакси. Ако е наместен - няма да имаш проблеми.

Norek1

Благодаря за съвета, утре ще го направя това упражнение, че днес не остана време. *DRINK*

djibarov

Моля! И напиши дали се е оправило, като при мен. Четох, че пластмасите на тези модели били крехки и чупливи - особено за флейтата и засмукващата глава - и е вярно! Така, че внимателно. При мен засега 1-2 от тънките пластини на засмукващата само са поразени в едната страна (малкото зло).

Norek1

Значи последвах съвета ти.Наклоних го пак си протече.Разглобих го и тръгнах да махам кошниците да ги намествам ама само 1-вата се махна, 2-рата не можах, все ноче се беше херметизирала, пробвах да я изкарам чрез тръбичката за входящата вода(нали всяка кошница си има тръбичка за входящата вода) и преди ставаше, но сега не можах и май малко пластмасата поддаде :-[ и  повече не продължих.Излях водата и сложих горната кошница, наместих го уж внимателно и го стартирах, наклоних го и чудо, не тече.И сега като се замисля се сещам къде май беше проблема, преди на пълен с вода филтър слагах главата и може да не хваща добре уплътнението.И имам още 1 въпрос като го изчистих, и пуснах хвърли много мътилка в аквариума и стана мъгла(това нормално ли е?) в последствие черната брада която беше малко направо за 4 часа стана тройно.
djibarov благодаря за съвета!

borislav

Този проблем с раздуването на кошниците ,поради немного качестваната пластмаса и от там трудното им вадене си го има често. Мътилката  се е получила от размътването на утайника и от откъсване на налепа по мъркучите при първоначалното пускане на помпата.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

slavi_kashkin

Здравейте, казвам се Слави от Кюстендил съм
Тъй като и аз имам проблем със Сънсън 302 , пиша в тази тема. Проблема е следния чистих го на скоро и когато го затворих почна да капе след 15 мин под захващачите. Изключих го намазах с вазелин опръстени или рингове незнам как точно се наричат и със силиконов спрей уплътнението,и пак започна да сълзи след известно време. Моля дайте съвет СПЕШНО.
ПС канистъра е на 4 месеца чисто нов, аквата ми е 150 л. Може и да ми чукнете на : 0899939759 или 0883420192 моля за помощ спешно

bunzip2

Лесно ли го затвори отгоре?
Над последната кошница има една решетка, която трябва да е добре сложена. Иначе ако не пасне добре, надига леко и не се затваря добре. Кошниците трябва да са максимално добре наместени надолу, и като сложиш решетката отгоре, да прилегне плътно и без напрежение върху последната кошница.
Провери си и уплътненията в какво състояние са. Да няма някое дефектно, криво или преди това да е имало песачинка, която да е направила язвичка в ъплътнението евентуално.

slavi_kashkin

23.12.2014 11:20 #11 Last Edit: 23.12.2014 18:31 by slavi_kashkin
Не го затворих , попринцип много лесно . Вчера разговарях с един колега от форума и се оказа че може би съм направил грешка още като го взех преди 2 месеца и половина от магазин, някъде бях чел, че преди да се стартира трябва да се избърше хубаво от машинно масло.  И не съм оставил смазка по уплътнението та понеже не намерих силиконова паста, днес опитах с вазелин , намазах уплътнението на главата също така и Опръстените също по съвет на колега, наместих кошниците за пореден път , и когато го затварях (капака) чух да изкарва въздух . сега чакам и стискам палци пък дас видим.

Публикациите са слети: 23.12.2014 18:31

пак прокапа под захващачите , точно след 20 мин., отива на ремонт купих вътрешен филтър докато го отремонтират . Благодаря за помоща на всички весели празници.

vanko77777

Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.


20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

_Kirilov

Най-лесното нещо за да не сменят големия О-пръстен е намотаване под него тефлонова лента. Така  тя избутва пръстена навън и уплътнява по-добре.
А самата касета в повечето случаи отгоре протича между въртящите се тръбички - тях малко трудно се намират защото са нестандартен размер , но не е невъзможно.

Similar topics (5)

47922

Публикации: 13
Прегледи: 9173

28016

Публикации: 14
Прегледи: 6054

59949

Започната от White Wolf


Публикации: 11
Прегледи: 3897

27164

Публикации: 8
Прегледи: 3655

57537

Публикации: 12
Прегледи: 6319