• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 18:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с шум при eheim 2080

Започната от rakim, 03.12.2009 09:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

Когато купих филтъра,аквариума не беше готов а исках да знам дали изобщо ще работи.Потопих само главата в един дълбок леген, като бидон и така я пробвах.Айде вече го казах на хората
540л Южна Америка

bigbeer

Цитат на: rakim - 03.12.2009 23:04
Когато купих филтъра,аквариума не беше готов а исках да знам дали изобщо ще работи.Потопих само главата в един дълбок леген, като бидон и така я пробвах.Айде вече го казах на хората

И какво според Боби му е попречило това?

discus

Съжалявам че ти възникна този проблем, но е редно като търсиш съвет да опишеш цялата ситуация, за да няма грешни напътствия, а също и впечатления. Лошо е че е счупена и част от главата защото ще трябва да побългаряваш нещо, иначе другият ти проблем струва около 20 лева в немско. Защо не видиш кой колега се подвизаваше там да ти купи и да ти прати, мисля ще стане по бързо от разправията с нашите вносители.

rakim

Има вероятност все пак да имам малко късмет.След като разглеждах въпросната част с 4 винта по обстойно,мисля че има вероятност зъбите и да са фабрично различни,в смисъл всеки е с различна големина и само един има малко зъбче за законтряне.Няма следи от счупване.Ако някой имащ такъв филтър и  случайно тези дни го чисти,моля да види дали тази част му е с различни по големина зъбци.Другите две части се продават и ще гледам да ги взема.
540л Южна Америка

NikolaV


77

пиши за проблема си директно на ехайм.
едно от нещата на което те държат е че осигоряват всякакви части на всичкои свои модели.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

rakim

Смених всичко повредено,за 4 дена нещата от Англия бяха при мен,признавам ги.И....Пуснах го обезвъздуши се всичко нормално и.....си бучи тва е отчаях се вече.Нещо от мотора е според мен,просто работи шумно някакъв дефект е това...Бях в магазив в Пловдив,човека спецялно ми показа как работят там 2080-те....изобщо не можеш да ги чуеш..Това  според мен е дефект в мотора а самия той е запечатан със смола заради влагата.Демек нищо не може да се направи..Всичко друго е наред и абсолютно ново,може да се пробвам да пусна клип с шума да чуете но ме съмнява че има смисъл,прецаках се яко..
540л Южна Америка

discus

Чакай сега дай да караме стъпка по стъпка. Като гледах конструкцията на филтъра принципа е като на моя 2075. Как точно го пускаш, в смисъл както пише в упътването ли. А именно приемаме че филтъра е без вода,закачваме щуцера с маркучите към главата. Тръбата на изходящата от филтъра вода трябва да е над водата, отваряме "крана". Напомпваме за да почне да се пълни филтъра, след като се напълни пускаме тоците.

rakim

Човек 1000 пъти съм зареждал и пускал коф помпа,извинявай че така го казвам ама просто се отчаях от тая кофа не ти се карам.И все пак:Пълня кофата,затварям  и доливам отгоре вода да се напълни до горе.Слагам мъркучите,моите са два засмукващи от аквата и един изходящ.Пускаш го и той сам си се обезвъздушава,тръгва си веднага не е шум от въздух това а от мотор.Бучи,от въздух не бучи така.
540л Южна Америка

discus

Човек тези кофпомпи не се пускат като другите бре. Имаш ли най отгоре чекмедже със синя гъба за пред филтър, там има една клапичка пластмасова.Хората пишат че това чекмедже трябва да бъде празно при старт и тръбата на изходящата вода да е над водата

rakim

И с празно чекмедже,и без никакви касетки вътре без нища само с вода съм пробвал. Не епроблема в стартирането,той си стартира обезвъздушава се и си цикли всичко както му е реда,но мотора му бучи това е не е от въздух или пълнеж гъби и тн..
540л Южна Америка

discus

Честно да ти кажа не мога да те разбера, дай някакъв звук ако може. На статора(туй в смолата) не виждам ко ще бучи, шумът идва от ротора.

rakim

Ок утре ще пробвам да заснема и ще кача тук със звук,дано си прав.
: 11.12.2009г 19:07ч
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting          С телефон заснех колкото да се чуе звука,нарочно го спирам и пускам да се чува и разликата горе доло.
540л Южна Америка

Caxapa

Може да има крива ос или вибрации в ротора. Там е таралежа дето ръмжи така.

rakim

Ах ах ще се гръмна чесно....С предишната ос бучеше,по стечение на обстоятелствата вчера сложих чисто нова.Всичко е сложено както трябва.Мислите ли че този статор може да ръмжи така?Знам ли вече нещо да му има на него?Ако са вибрации в ротора....как да разбера като перката и тялото от магнит са си нови?Гумичките на оста са чисто нови и те всичко е ново....На задната част на ротора(това с перката)има грапавини,все едно е дялано...Но по облата част от страни е абсолютно ново...Май е най добре да пробвам да снимам ротора за да го видите :-(
540л Южна Америка

Similar topics (5)

15811

Публикации: 4
Прегледи: 3565

52413

Публикации: 6
Прегледи: 4243

38442

Публикации: 8
Прегледи: 4339