• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 16:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

лепене на пукнат аквариум

Започната от procdump, 04.09.2009 15:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

procdump

Здравейте колеги,

имате ли представа дали в София на пазарчето зад 17ти ДКЦ на бул. Мадрид ако си занеса аквариума там някой може да го залепи? Става въпрос за 50-60л аквариум - не е голям. Тече от единия ъгъл на дъното. Иначе някъде в района на ЖК Борово или околните квартали дали има човек, който да предлага такава услуга?

Мерси предварително.

Caxapa

Колега! Къде е пукнатината? На дъното или на някое от страничните стъкла? Дай малко повече описание на ситуацията!

procdump

04.09.2009 15:21 #2 Last Edit: 04.09.2009 15:29 by procdump
Стъклото се е разронило точно на един от ръбовете на дъното и тече от там. Може би не си формулирах правилно името на темата.  *DRINK*

Caxapa

Почистваш идеално аквариума. След това леко отстраняваш вътрешният "шев" от силикона само около дънното стъкло и на височина примерно около 5 милимета (тоест толкова колкото ще е второто дъно което ще залепиш върху първото.
Другия вариант е да се изреже(отлепи) дъното и да се презалепи ново. Първият вариант те спасява от майстор и можеш сам да го направиш ако ти е спешно. Само като поръчваш стъклото вземи правилни размери така, че да си пасне между стените и да легне добре, като не забравиш да му шлайфаш леко ръбовете които ще режат. Преди да го положиш второто дъно намазваш старото  (да речем зиг-заг) като ъгъла който е изронен сме намазали плътно. след полагането леко притискаме д тежък предмет и канала между новото дъно и стените запълваме също със силикон. Тоест правим вътрешния шев на аквариума. След 24 до 48 часа си готов за нови подвизи. Така си спасих 150 литров аквариум преди години от глупост да забравя подложка под него. Пукна ми се цялото дъно още на втория ден.
Дано съм бил полезен в съвета.

procdump

Благодаря за съвета *DRINK* .Истината е ,че по-скоро търся човек, който да извърши процедурата на територията на квартала, в който живея в София. Понеже утре така и така имам възможност да отида до това пазарче,което си е далече от вкъщи, то се чудя дали там пък може да ми свършат работа, ако не, то няма смисъл да го разкарвам само. Иначе не ми се ще да си купя силикон специално за това предвид това, че ще го употребя единствено за това.

zambo

Колега , бих те посъветвал да си вземеш нов аквариум . Нов ще ти струва към 20 лв. , а ремонта около 10 лв.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

discus

Едва ли на пазара някой ще ти обърне внимание за такова нещо, ако правилно съм разбрал проблема. Пусни една снимка за да ти кажем най-лесният начин да го оправиш, лично аз си мисля ,че може да се мине и без второ стъкло на дъното. Няма да е лошо и да кажеш на каква възраст е аквариума, т.е. имали смисъл от лека поправка или е по-добре да се презалепи. Има и силикон в малки тубички като паста за зъби.

SashoPhoto

@discus - би ли казал марка на силикон, който става за стъкло и го има в малки тубички? Снимка още по-добре. Имам да лепя едно покривно стъкло и няма смисъл да купувам голяма туба.

@procdump - нов аквариум май най-добре. Не е ясно освен от това място дали няма да протече и от другаде. Щом  е тръгнало да се рони значи не е на добре...

discus

Марка не мога да кажа, преди доста време си бях купувал от бриколажа. Цената не беше по-ниска от тази на нормална туба.

п.с. Втората снимка на Док е това което бях купил.

dok70

Кой мастор ще се занимава с това?
Почистваш добре въпросния ъгъл, първо с макетно или бръснарско ножче,
после добре с тампон с ацетон и лепиш ивица стъкло на мястото.
Ползвам за дребни неща този:

За нови аквариуми това:

И двата вида вършат перфектна работа.
*DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

abv

Дай направо снимка на проблемния участък ако много се отронил ръба може и да не стане само със силикон а една разпънка +силикон

procdump

Здравейте колеги,
благодаря за съветите - в крайна сметка след дълго време си имам читав аквариум - дадохме го на човек, който в крайна сметка му смени дъното. Почвам вече да се приготвям за оформлението.

Поздрави

Similar topics (5)

41742

Публикации: 19
Прегледи: 15013

53863

Публикации: 10
Прегледи: 4797

20629

Публикации: 28
Прегледи: 10684

57481

Публикации: 3
Прегледи: 3072

41809

Публикации: 7
Прегледи: 7905