• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 07:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

EHEIM 2329 - сълзи

Започната от naskolov, 26.10.2013 17:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

naskolov

Имам новозакупена филтърна система EHEIM 2329, но открих лек теч  *dontknow*
Обезвъздуших системата и включих захранването. Всичко си вървеше нормално, докато не реших да изключа захранването/все едно е спрял тока/ и външното тяло на системата започна да се пълни с вода. Когато стигна до горе, прокапаха капки отвън. Поразгледах свръзките и видях, че отдолу е захваното с два PVC болта, а от горната страна не се прикрепва по никакъв начин /стои някак плаващо/. Предположих, че капакът е този, който трябва да ги свързва едно към друго. Има гумено уплътнение, което просто се допира до малкото отворче на външното тяло и това е. Реших, че трябва да влезе в отвора, но не е замислено така, понеже има легълце за гуменото уплътнение, в което то леко да приляга. Дали е редно да сълзи така и за да го фиксирам, се сетих да използвам някакъв вид еластични връзки, които да попритиснат горният край на външното тяло, към основното.

Благодаря Ви за отделеното време  *thanks

otli4nikat2

Здр колега ако канистърът има гаранция него бутай  а го върни в магазина ,канистърът не трябва да засмуква въздух ако е сглобен правилно и тогава не трябва да тече. виж и други мнения на колеги те .
"Ако си съгласен с мнението на мнозинството,
значи е време да спреш и да се замислиш. "

naskolov

Има си гаранция две години, реално още не е минал и месец от покупката. Само му направих тест, да видя дали ще проработи. Нямаше теч, до момента в който не го изключих  *dontknow*

a__andreew

Капака го държи да не се мести и го придържа към основното тяло на канистера. По никакъв начин не трябва да сълзи и виж от долната страна на цилиндъра дали си го завил. Ако го прави и циклите ще се променят и при евентуално спиране на тока ще си имаш малко наводнение. Смазка можеш да сложиш би трябвало да имаш в комплекта. От къде си че в Бургас видях да продават 2 филтъра , като ги обявяват за нови, като все пак е модел преди 12години.

naskolov

От Поморие съм, пише си го към профилът ми. Хм, ще проверя тази работа...

a__andreew

Хи, бях миналата седмица в Бургас в МОЛ Карфур и в зоомагазина имаше 2 филтъра. А ти може да погледнеш щампата на пластмасовите детайли и там си пише годината на производство. Иначе филтъра си е перфектен като замисъл и ще ти служи дълги години.

naskolov

Точно от там го закупих, първоначално го нямаха наличен на място и очаквах доставка. А по кои детайли би трябвало да има щампа/печат? Поогледах, но не намерих нищо.

Similar topics (5)

40799

Публикации: 1
Прегледи: 2273

47827

Започната от VDO


Публикации: 18
Прегледи: 7229

32915

Публикации: 1
Прегледи: 2729

56300

Публикации: 6
Прегледи: 3137

40092

Започната от pirin27


Публикации: 6
Прегледи: 5865