• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 03:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Атман 3336

Започната от crazzzy, 11.11.2013 22:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

crazzzy

Колеги здравейте,
имам канистър атман 3336 от половин година ,
пълен е с едропореста гъба, след това сипоракс, лава , пак гъба , но по-малко пореста.
Супер безшумен , седи точно под аквариума (225 л), водния стълб не е голям (около 70см).
Отначалото никакви проблеми, но напоследък дебитът значително намаля, флейтата е на 1см. под повърхността, насочена почти нагоре и едва поклаща водата.
Не е задръстен, отварях, мих, маркучите също, ефект почти няма, след като почистих маркучите дебита слабо се засили, но за няколко дни, някой имал ли е подобен проблем и как го е решил?

Caxapa

Остава да пробваш без гъби и медии дали има достатъчен дебит и на каква височина изтласква оптимално количество вода. Пробвай и като свалиш флейтата дали пак е малък дебита.

Лора

Случвало ми се е със същата марка но друг модел. Дебита намаля, отворих почистих, но нищо. Тогава махнах и перката и да не ви казвам колко задръстено беше там, че и косата ми, която е падала в аквариума се намотала. Почистих и там и всичко се оправи.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Caxapa

Това с ротора и перката умишлено го спестих по презумция, че колегата е ровичкал и там и е почистил, както и тръбите. Ако не е прочиствал с "шомпола" да го направи, че се натрупва една слуз по стените на тръбите и понякога не се забелязва но от нея също спада дебита.

Георги

Преди 2 седмици чистих основно моят 6 годишен Атман 3336 (включително и дупките на главата му). След това измерих за колко време пълни 10 л. туба на височината на аквариума - 107 сек., т.е. някъде към 340 л./ч. Явно толкова си може.
Един път му е сменян ротора преди 3 г. някъде, защото започна да бие. Горният му край е на 35 см. от повърхността на водата. Най-отдолу имам едра гъба, после вата, после керамика.
crazzzy, освен да махнеш ситната гъба и/или да си сложиш и един вътрешен филтър на твоите литри...

crazzzy

Здравейте,
относно почистването на тръбите, ротора, гъби и керамика- съм се справил добре.
Минах през магазина, където съм го купувал, реагираха много бързо и ми дадоха нов ротор, силно се надявам да се оправи, като го монтирам ще пиша.

DISCUSBG

 Ротор взе, но не каза за "по-ситна" гъба. Филтърът оригинално си е с едропорести, еднакви! Ако си слагал друга, по-ситна, я махни.
Не знам!

elsenior

Филтъра и без гъби само с медия няма дебит - пробвано е.
Събуждам се с варненски чайки в бургаския си хотел; закусвам карнобатска гроздова с македонско мезе; шефът ми - павликенец - ни отпуска "габровски" премии, а колежката ми жужи на главата като русенски комар. В края на деня жадувам за нещо пернишко! Винкел!

DISCUSBG

Значи проблемът е в медията..... *DRINK*
Не знам!

crazzzy

Да, насметох работата с лавата, прекалено дребна е и запушва кошницата, махах гъбите при пробите, но медиите не, мислех, че не пречат, но ето, че там бил проблема, сега вече е само гъби и сипоракс  *DRINK*

Similar topics (1)

43992

Публикации: 7
Прегледи: 3561