• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.05.2024 15:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Златни рибки и повече за тях

Започната от lolu96, 31.12.2014 01:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lolu96

Добър вечер на всички току що се регистрирах във форума и наистина много ми харесва. От скоро реших да гледам златни рибки и преди съм гледал рибки но не като хоби а като детска мечта и то само с гупички. Поръчах си 4 златни рибки от Сайта Megazoo  август месец гледах ги до миналият месец само тях но реших да си взема още няколко. Взех си още 3 златни рибки и 3 обикновенни сомчета  но много по малки по размери от зоомагазина на града ни днес ходих във Варна и си взех 3 телескопа. Въпросът ми е много ли са 10 златни рибки и 3 сомчета в аквариум с параметри : дължина 50 см широчина 25 см и дълбочина 32 см. Ще съм ви много благодарен ако ми кажете горе долу параметри на аквариума колко трябва да са и с какво трябва да го оборудвам защото за сега съм само със вибратор с гъба. Утре ще кача снимки защото в момента нямам с какво да го снимам. Благодаря ви много очаквам много съвети. Весели празници на всички!!!  :-) :-) :-)

yasenst

Здрасти. Прочети повечко информация за тези рибки. Мисля, че за една рибка са необходими 25-30 литра вода. Аквариума ти е твърде малък и има голяма вероятност да стане някоя беля. За златните има доста изписано. Весели празници!

lolu96

Благодаря ти колега след празниците веднага поръчвам да ми правят 250-300 литров а интересувам се също от живи растения смисал искам да си го направя както трябва за да им е хубаво на рибките но не знам каква трябва да е техниката за пречистване и така на татък. Защото като е 250-300 л авариума как му се сменя водата и се чисти.

Tracker

Здравей lolu96 и добре дошъл във форума.
Като начало е най добре е да се запознаеш със статиите за начинаещи, там ще намериш отговори на много въпроси. А за конкретните, който питаш сега:
-техниката необходима за пречистване е вътрешен или по добре външен филтър (канистър), снабден с ... сам ще прочетеш.
-водата не се сменя всичката, а 20-30 % на седмица, след като аквариума се стабилизира и имаш азотен цикъл (прочети за него важно е ).
-необходим ти е и грунд (камачета ) за дъното, който също участва в азотния цикъл и естествено в него се засаждат растенията ( прочети и за него, при златните имаше някакви особености, защото те обичат да го ровят.
-почистването на грунда става чрез сифониране с уред който може и сам да си направиш.
-стъклата се почистват с гъба или ...
-хубаво е да имаш осветление за да се виждат по добре рибките, а за растенията то е жизнено важно и темата е много обширна ...
Да но съм бил полезен.
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

lolu96

Благодаря ти много много четох за златните рибки през тази седмица и научих доста неща които не знаех ако може да ми дадете някой сайт за да си поръчвам техниката защото в моят малък град Каварна имаме един зоомагазин който има предимно птици а рибките са гупички,сомчета,плати, молинезий, хелери предимно живородки и ако може да ме напътствате към кои продукти да се ориентирам. Решил съм твърдо хобито ми да е такова. Ако някой иска да се свърже с мен може на скайп just_lolu_96 влизам предимно сутрин и вечер. Още веднъж ви благодаря и весело посрещане на новата година.  :-) :-) :-) 

Similar topics (5)

42005

Публикации: 8
Прегледи: 3369

23724

Публикации: 2
Прегледи: 2881

51304

Публикации: 67
Прегледи: 18003

30866

Публикации: 2
Прегледи: 3166

46624

Публикации: 7
Прегледи: 3285