• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 16:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с водата!

Започната от marto6a, 29.11.2011 18:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

VDO

С растения определено е по-добре,освен ако на теб не ти харесва да е с тях.Проблемът със зелената вода може да е от различно естество-при мен лично в началото се появи този проблеми и си мислех,че водата е позеленяла.Като се загледах от близо се оказа ,че има много тънки зелени власинки по стъклата и създават такова впечатление.щом се появеха в голямо количество изтривах стъклото с гъба.За около месец изчезнаха и от тогава/април т.г./до сега стъклата не съм ги пипал и водата е кристал.Но имам много растения.Може и да е цъфтеж,за който нищо не мога да ти кажа.Мисля,че просто 2 седмици е прекалено малко време за стабилизиране на каквото и да било в аквариума.Просто изчакай,сложи растения и ако след месец-месец и нещо има проблеми,тогава ще може по-конкретно да се търсят решения.Успех !!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

marto6a

Ще пробвам с растения - ехинодоруси, валиснерия, криптокорини, анубиаси, микрозориум (някои от тези), ще сменя пак част от водата и ще сложа добавка Тетра бактозим.

agape

Колеги, този аквариум не е китайски. Всичко в него е изчислено да работи оптимално. Все пак е JUWEL. Тъй като гледам не е пренаселен с риби и филтрацията му е ОК за сега, но за в бъдеще трябва да се добави външен филтър. Водата е по-скоро мътна, което означава че е нова. Прави ми впечатлени,е че задното стъкло не е прозрачно, а има светло зеленикав цвят. Това придава на мътната вода зеленикав утенък. Ето какво ще те посъветвам. Не светвай осветлението поне една седмица, и без това нямаш растения, които се нуждаят от светлина. Намери някой познат и го помоли да ти даде да изпереш гъбата от мръсния му работещ филтър в твоя нов аквариум. Колкото повече мътилка излезе толкова по-добре. Не се притеснявай, че водата ще стане "мръсна". След няколко часа ще е по-чиста от преди да я "оцапаш". След 2-3 дена измий гъбите от филтъра направо в аквариума. Целта е да се заселят по-бързо бактерии в грунда. Това не го прави за в бъдеще. Може да сменяш 30 % от водата през 3-4 дена. След смяна на водата тя ще побелява за кратко. Това е нормално. Недей да залесяваш сега аквариума изведнъж. Това ще доведе до промяна на химичния състав на водата. Това ще направиш по-късно като се стабилизират нещата. Иначе аквариума ти е много добър. С малко повече въображение можеш да го направиш много красив. Успех!

marto6a

agape
благодаря за съвета!И аз като се замислих за растенията, не е добра идея за сега.По отношение за декорацията съм измислила нещо много добро според мен, исках просто да пусна аквариума, защото рибите нямаше да оцелеят дълго в другия съд иначе.

Видях нещо което много ме притесни преди малко в аквариума - Пленария около 2-3мм е при мен.Разбрах какво е след като попрочетох на доста места за нея, но проблема е в това, че ме е страх да я премахна с 125гр. готварска сол за 100л. и температурата да я увелича на над 30-32 градуса, както пише за борбата с нея.Да не вземат да ми се гътнат рибоците?Неможе ли с някакъв препарат за борба с бактерийте да я преборя?

Татарчев

В тази тема има доста изписано за планарията: http://aquariumbg.com/forum/problemi-s-vrediteli/planariya-pomagaite/
Успех.

Similar topics (5)

36122

Започната от qoke2

Публикации: 2
Прегледи: 2729

58814

Публикации: 5
Прегледи: 5059

25895

Публикации: 4
Прегледи: 4364