• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Влажност в стаята

Започната от Caxapa, 02.02.2019 00:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Някой мерил ли е влажността в стаята с аквариум и по специално в стая с няколко аквариума? При мен с няколко аквариума в стаята, влажността  е 60%. Това нормално ли е?

stoma69

Ако нямат капаци е нормално.зависи и с какво я мериш,по принцип любителските влагомери са доста неточни.

wire

Навсякъде пише, че 30-60% влажност е напълно нормална, като 30 даже се води сух въздух. Според мен си е напълно естествено да е 50-60%, но зависи и колко градуса се поддържа.
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!  *CRAZY*

MeTogu

Принципно 60% се води максимума. Няма на къде повече, от там следва че вали дъжд. Съвсем нормална влажност обаче се води зима при 22 градуса влажност от 45% и пролет есен пти 24 градуса влажност от 45%. Трябва да вземеш мерки според мен. И да любителските измервателни уреди са много неточни. Ако има от къде да вземеш по-читава техника.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Дааа, и понеже в това жилище освен рибите и скаридите друго живо същество нямаше и прозорците в студено време като зимата бяха постоянно затворени та и влажността бе според уредите на 60%. Използвам нормален стенен дигитален уред за измерване на температура и влажност в помещението като в допълнение и влагомер за терариуми. И  всичките показват еднакво с няколко стотни разлика. Та днес времето бе топло и за няколко часа оставих прозорците отворени. Като се върнах показваха уредите 47% влажност.

MeTogu

Аз понеже имам 5 аквариума в тази стая, държа на ден прозореца отворен поне 2 часа. А след това го притварям на 2 пръста докато дойде време да спя. Продължително проветряване трябва.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Penta

Аз имам само любителски влагомер, но тук във Варна 55-60% е влажността на въздуха и без аквариум. Тази есен преди да сложа капака на аквариума (лятото е без) беше 70-73% .

MeTogu

Значи имате проблем.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

NO CARRIER

Все пак са до морето. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

MeTogu

И в Хамбург и като цяло в Германия е доста влажен въздуха. Но все пак над 60% си влага. Аз имам в моя хол 5 аквариума и влажноста ми е под 50%.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Явно ще трябва да меря и влажността на вън от жилището. При отворен прозорец слиза до 41-42% но сутрин пак е 60 и +% А някак зимата не върви да стои прозореца постоянно отворен все пак.