• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 22:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Рибите ми умират

Започната от shyfx, 14.03.2010 13:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

shyfx

Здравейте колеги преди 3 седмици стартирах един 200 литров аквариум сега ще стартирам един 150 литра с цихлиди джуджета но, за него ще пиша в друга тема.Та на въпроса от както съм стартирал аквариума непрекъснато ми умират риби за тези три седмици са ми дали фира 1 колиза 1 анцитрус 1 чанга ранга 2 хелера 1 мъжка бета 1 скарида 1 трихогастер 1 стъклен соми другите не се сещам вече . останаха 1 чанга ранга 1 анцитрус златен 1 бета 1 трихогастер 2 плати 2 молинези 1 тернеция 4 неона 1крибензис знам че е манджа ама на мене така ми харесва по шарено Преди да умре дадена рибка я наблюдавам 2-3 дена седи умурлушена и на едно място точно над филтара видя ли че там седи значи ще вади булка ,та въпроса ми е от какво може да това .Малко инфо за аквата- 200 литра 12мм стъкло нагревател 200 вата Тетратек температура 28 градуса филтар акваел фан 3, 5см грун от магазина доста камъни мисля че са някакви пясъчници,растения доста водна леща,валиснерия,водна чума, Кабомба каролината,лудвигияи някакви корени.Дай те някаква идея от какво може да е, че вече ми писна сутрин като ставам за даскало се да вадя някоя риба.Между другото днес ми умря мъжката бета и като я намерих цялата и опашка беше изядена и самата рибка беше избеляла леко.Мерси предварително. *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*
: 14.03.2010г 12:12ч
Забравих да кажа че рибите умират през ноща, ако това ви потсеща нещо.

totishish

Здр. За съвет незнам дали мога да ти дам защото съм нов. Мен ме сполетя почти същото нещо.Имах 16 рибки преди три дена започнаха да ми измират без никаква причина една по една и така изхвърлих 10 рибета. Сега ги наблюдавам и вече като се поразредиха малко спряха да измират. Дано колегите ти помогнат :-)

shyfx

Еми направих глупоста и след като сложих едно лекарство ги пуснах след 2 4аса но тогава бяха една бета 1 лабеои те все още си живеят без никакви ядове последните ги зех преди 3-4дни.И вече ме страх да зимам други да не умрат и те.

Лора

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Rider

Според мен си пуснал много риби наведнъж.

shyfx

Изчетох всички статий но рибките нямат такива симптоми освен трихогастера който си плува и от време на време излиза на повърхоноста и се диша.Другите риби са енергични молинезите не спират да се гонят из аквариума.Но няма да гадя ще си купя едни тестове за амоняк ,нитрити и за PH на водата и ще видим какво ще покажат и от там вече ще си вадя изводите.Мерси много на всички ако има нещо ще пиша.

Similar topics (3)

2579

Публикации: 14
Прегледи: 8867

57530

Публикации: 34
Прегледи: 11102

26031

Публикации: 7
Прегледи: 4594