• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.06.2025 00:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Фалстарт при рестарт

Започната от vench, 05.12.2015 11:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vench

Трета тема отварям с моите драми при преместването, обаче то злото никога не идва само.

Значи, както вече каза - преместих си рибите от 40 литра в 120 литра. Запазих всичката вода от стария аквариум, което прави 1/3 и мисля, че е горе долу окей.

Обаче снощи имаше проблем с подложката (както съм обяснил в другата тема). Бхя сложил картонена, която се оказа крайно недостатъчна и трябваше да изпразвам целия аквариум спешно, защото много се изплаших че ще се пукне дъното. Обаче нямаше къде да съхраня 120 литра вода и се наложи да я изливам в тоалетната. На практика сега не остана почти нищо от старата вода и рестартът се превърна в нов старт май...

После се сетих и изстисках гъбата на стария филтър в новия аквариум, обаче тя беше стояла няколко часа на сухо, та полезните бактерии вероятно са умрели. По-скоро само изцапах...

И така рибките вече са пуснати в почти нов аквариум, защото нямам къде да ги сложа. За щастие са само 10 малки рибки и се надявам да няма голям проблем, докато се получи азотен цикъл :(

Amev

Сега е добре в продължение на седмица две , през ден два да сменяш по 30% с престояла вода и при възможност да си добавиш нитривек на сера за по-бързото завъртане на цикъла . Аз като правя смени оставям филтъра в една кофа да си работи...

vench

Да, но аз така или иначе съм с нов по-мощен филтър, защото литражът е доста по-голям. Иначе мерси за съвета, дано се размина с минимални приблеми...

kuvert

SERA BIOSTART
TETRA SAFE START
Продукти,които ще ти помогнат при твоя проблем!

vench

05.12.2015 13:47 #4 Last Edit: 05.12.2015 19:10 by vench
Супер. Знаех си, че трябва да продават нещо подобно, но не бях питал в магазините. Още днес ще си взема..

Публикациите са слети: 05.12.2015 19:10

Цитат на: Amev - 05.12.2015 11:42нитривек на сера

Такова си взех, защото другите ги нямаше. Тя жената сама ми го препоръча

Similar topics (5)

40068

Публикации: 7
Прегледи: 4047

42927

Публикации: 8
Прегледи: 4680

52549

Публикации: 16