• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
22.05.2024 15:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Подложка под аквариума

Започната от sashotr, 27.11.2013 11:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MarioChalukov

Одеалото , поне според мен е твърде тънко и неможе обере луфта достатачно :) линииката е около 1-1.5мм дебела не би трябвало да е проблем при теб такъв луфт но http://www.kipro.bg/cork/tehnicheski-cork/ за по-сигурно . и даже може да е с точния размер на аквариума ,а преди да я поставиш със шпрей черен боядисваш крайщата и се слива с аквариума :)

Поставения линк да не се приема като реклама ,колегата може да го закупи от всеки малко по-зареден строителен магазин.
Ако може повечко инфо за акварума и повечко снимки :) много добре изглежда
п.п. ако махнеш прозрачното маркуче което взима въздух отгоре на филтъра ще спре да прави балончета ( те нямат никаква важна освен естетическа функция ) , не помагат но и не вредят :) пробвай и двата варианта !
Успех

vench

Взех си фибран от една железария и мисля да сложа него и се надявам, че няма да има проблем.

Иначе маркуча на филтъра вечер го "затапвам", защото ми пречи да спя, иначе през деня си оставям мехурчетата. Те не са ли важни за кислорода във водата?

Още снимки ще кача, когато е готово всичко :)

MarioChalukov

зачи доставят някакво количесво кислород но то е пренебрежимо малко , за оптимално аериране на водата е нужно раздвижване на повърхността на водата , тоест флейтата ( потока ) от вода от филтъра да е насочена така че да раздвижва водата на повърхността :) а ако ти харесва балончетата непречат .
Охх събота е изразяването ми е отвратително  *dontknow*

vench

Ами мисля, че се справих... 1 см. фурнир (нямаха по-голям), който опаковах във въпросното одеало, като в калъфка. Сега линийката влиза навсякъде с еднаква лекота, което мисля, че е по-добрият вариант.

Бях изтръпнал дали няма да видя някакви капки днес под аквариума, но всичко беше сухо. Дано съм се разминал с малкия дявол и това да ми е последното изцяло изпразване на 120 литров аквариум... Развали ми се удоволствието направо :(

TiratroN

Одеялото е неподходяща материя. Пази само от песъчинки и остри неравности. От вдлъбвания и издувания въобще не пази. Няма твърдост одеялото.
Фибрана за мен е идеалния материал - едновременно поддава където е нужно, а и има якост да удържа тежест. Все пак зависи от площта. Всичко е съотносително спрямо налягането.

Отначало си бях сложил аквариума на една рамка ,която не предлагаше подкрепа на стъклото никъде освен по ръбовете. Като се сетих, че ще сложа някой камък в средата и набързо изоставих тая смешна идея.
Още повече, че масата беше напълно точна с размерите на въпросната рамка. Едно леко земетресение с точния резонанс да тръгне аквариума да се приплъзва и рамката пропада. Като пропадне следва опиране на стъклото на ръба - настръхвам чак като си го представя. Завинтвах даже предпазители отстрани .

Но след време сложих фибрана и повече притеснения не съм имал.

tetra

Стереопор, фибран или гумена подложка за най ефикасни, защото не попиват вода и осигуряват най добрата подложка. Одеялото попива вода и мухлясва и не може да поеме неравностите и създава голямо напрежение на дъното.

Similar topics (5)

52153

Започната от visko


Публикации: 2
Прегледи: 2505

20695

Публикации: 13
Прегледи: 6146

49219

Започната от Elity


Публикации: 11
Прегледи: 3979

36015

Публикации: 6
Прегледи: 4744