• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 02:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Моите аквариуми и златната ми рибка!!!!

Започната от aleki, 17.07.2012 18:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

andreydemon

Няма да е лошо и една снимка на болната рибка да качиш.Само на въображение не може да  се даде точен съвет.
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

aleki


: 11.02.2013г 11:11ч
       eto tova sa i snimkite

aleki

Здравейте отново днес забелязах че бетата ми е с подут корем като топче и плува затруднено. Не ми прилича да е бременна. Моля кажете ми съвети!!!! Благодаря предварително!!   :-(

Caxapa

Съвет ще ти дам но се вслушай в него! Уточни един до вдва вида рибки и се грижи за тях. Имаш несъвместими видове риби  и после се питаш защо имаш такива проблеми. Четенето не е задължително само за уроците от училище. За рибите трябва да се чете и да се знае  в какви условия и среда трябва да се отглеждат.  В противен случай се случват неприятни неща и ги налазват болести. Отделно е начина по който задаваш въпросите си  които са с такава неяснота, че един педагог  дори от началните класове, трудно би разбрал лексиката която ползваш.  Има си бланка за попълване когато една рибка е болна. Попълни въпросната бланка като дадеш пълна информация за рибата, аквариума и всичко за което се пита там и едва тогава може да се даде някакъв смислен и определящ отговор относно диагнозата.

aleki

Здравейте колеги. Скоро съм нямал никакви проблеми с рибките си, но вчера след като си исчистих аквариумите с престояла нали вода, всичко е както трява, аквариумите светнаха на рибите си им беше добре но днес забелязах, че много малко се движат к седят през повечето време на дъното като камъни с отпуснати перки и като се надигнат малко започват да тръскат главите си , все едно се гърчат. Това ми се случва в единия аквариум в който имам 1 телескоп и една златна рибка и двете правят така. Иначе нямат никакви външни белези че са болне съсем нормали им са перките и окраската само седят със свити перки на дъното и от време на време си тръскат главите. Моля ви помогнете ми !!!!!! Търсих някаква информация но нищо не открих !!! Благодаря предварително!!!  :-) :-) :-) :-( :-)

Similar topics (5)

58506

Публикации: 23
Прегледи: 7816

26571

Публикации: 16
Прегледи: 7210

55255

Публикации: 23
Прегледи: 5920

26555

Публикации: 15
Прегледи: 6342

55075

Публикации: 3
Прегледи: 3291