• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 12:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Декорация - клон от лоза (моля за няколко препоръки)

Започната от andtwo, 14.07.2011 22:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

don_misho

Няма да имаш проблеми с лозовите корени,единственото задължително условие е да са добре изсъхнали.Аз лично ползвам лозови корени в аквариумите си от доста време и проблеми не съм имал.Почиствам ги що годе добре,нито ги варя, нито ги мия с топла вода нито ги кисна.Слагам ги направо в аквариума като ги затисна с камък,след около седмица са напоени достатъчно за да махна затискащите камъни.Първата година ми загниваха неизчистените кори обвиващи корените,но стават идеална храна за анциструсите.Издържат доста време под вода,вече 3-4 години от как стоят в аквариума.По бързо загниват тънките коренчета


В този ми аквариум всички корени са лозови:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg682.imageshack.us%2Fimg682%2F460%2F40101892.th.jpg&hash=84ed4e38032181efb8f0a30ceb594125dba6ea32

anasarka

За клона и аз съм съгласен и аз имам един не е изгнил още :-) И АМАЗОН е прав по-бързо ще изгние клон от корен но кво значи по-бързо клонът ще изгние за еди колко си години, а корена с година по-бавно, така че не е болка за умиране. ;-) За солта, като се замисли човек за какво трябва да се соли? Аз си мисля че за да убие "гадинките", но това може и да стане и с калиев перманганат, не виждам смисал да се правят и двете. И да ако се соли "злобарската" примерно му туриш 2кила сол на 10л. вода трябва да го изкисваш после, защото солта ще се отдели в аквариума. Имаше пост на колега че слагал по една щипка сол, е несериозно е да си помислиш че това количество променя изобщо нещо, и да няма нужда да се изкисва после заради няколко грама сол.
Цялата тая работа има много решения, общо взето трябва да го накараш да потъне и да убиеш "гадинките" как ще го направиш избирай си. ;-) И адаш недей така, сега всички знаем че на лозето неминават болни риби да се чешят по лозите, все пак има някаква бактериална обсемененост по тия корени, не е нужно да си правим експерименти с имунитета на рибите ;-)
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

aznavur

Когато започнах да правя последния текущт аквариум имах на разположение 2 корена от лоза,които имаха и все още неизсъхнала част.Доста са големи,но в последствие оставих само единия.Та така:изчистих ги добре от кората,сложих ги в бидон с вода,2 шепи морска сол и бързовар.Сварих ги добре и после сменях водата в бидона почти всеки ден близо месец-толкова ми отне правенето и подготовката на новия аквариум.Бях се разочаровал,че въпреки всичко корените не спираха да пускат бяла слуз и то само от недобре изсъхналата част.Все пак единия го наредих в аквариума и...оооо изненада!Само един анцитрус му разказва постоянно играта.Това е неговия постоянен дом-не се отделя от него(корена).Няма слуз,няма нищо.Перфектно почистен и излъскан корен.И сега,след повече от месец откакто съм стартирал анцитруса пак си е там и корена е все така излъскан.

Similar topics (5)

25832

Започната от vertigo_26


Публикации: 4
Прегледи: 2668

57159

Публикации: 1
Прегледи: 1457

53455

Публикации: 20
Прегледи: 7683

35678

Публикации: 9
Прегледи: 3523

54561

Публикации: 2
Прегледи: 1975