• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 17:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариум в Германия

Започната от margarita.nedeva, 03.10.2015 21:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

margarita.nedeva

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.cc%2Fs8bgymnt9%2Fimage.jpg&hash=c2abf41ff241f42b9ba7412c2296f351d953a349





Здравейте на всички,
живея в Германия и от 3 години и миналата год.решех да си взема аквариум - за сега 60л. Като за начало гледах скариди,но  но в момента има само 2 сомчета. Водата в Германия е супер варовита и купувам или дестилирана или тази която е на добавената снимка (минерална).Моля кажете добре ли е или ще трябва да се прави друга схема.
Благодаря предварително *thanks





niki_o

Здравей,и аз живея от три години в Германия и през цялото време гледам риби.Винаги сменям водта направо от чешмата и никога не съм имал какъвто и да е проблем с това.Сменяи спокоино :-)

Penta

Цитат на: niki_o - 03.10.2015 22:53
Здравей,и аз живея от три години в Германия и през цялото време гледам риби.Винаги сменям водта направо от чешмата и никога не съм имал какъвто и да е проблем с това.Сменяи спокоино :-)
Германия не е ли достатъчно голяма за да има зони с различни показатели на водата ?
Ако водата е твърде варовита, няма смисъл да добавяш минерална вода с калций и карбонат. Търси нещо с ниска минерализация и разреждай водопроводната при смяна. Като ориентир търсиш Минерализация <50 мг/л

novakaaa

Изчетох доста теми как да се стартира аквариум преди да започна със свой,а и съсед който е запален по акваристиката може би вече 30г. ми помогна доста.Та до колкото знам дестилираната вода не е подходяща за аквариум,аз живея във вилна зона и нямам чешмяна вода,но имам сонда и използвам минерална вода от подземен кладенец и гледам живородки скаларии и трихогастери рибките нямат проблем с водата,интересното е че водата от нашият кладенец е мека в сравнение с водата от кладенеца на съседа който е на 20тина метра и е по-твърда.Последните два месеца  използвам вода от съседа,тъй като моята нещо се размъти,рибките не показаха признаци на нетърпимост към тази вода и се чувстват добре.До сега не съм правил тестове на водите и не мога да кажа точни параметри.
Та мисля че минералната бутилирана вода ще е доста по добър вариант от дестилираната,но все пак си направи тестове на водата може и да е в нормата.

Caxapa

Прав е Penta. В различните райони е с различни показатели  както и тук в Австрия но като цяло предполагам се стремят към някакви средни граници в параметрите. Единственият начин е да се замери водата от тръбопровода с какви показатели е и едва тогава да се правят каквито и да са предположения за добавяне на минерална  или деминерализирана вода.

niki_o

Да,Германия е достатъчно голяма,но и стандартите за водата са доста големи.В общи линии не би имало някакви драстични разлики в различните краища.И при мене е варовита,но никакво растение до сега не е дало вид да му вреди,още по-малко пък риба и за това пуснах предишния пост.

margarita.nedeva

Благодаря за отговорите *thanks.
Но като цяло не разбирам дали тази вода е подходяща и дали да продължавам да сипвам от нея или просто да преварявам тази от чешмата.Миналата седмица добавих няколко камъка в аквариума ,като преди това ги преварих.След варенето около 15 мин. на дъното на съда имаше 2 суп.лъжици варовик
И в отговора на Penta : да  смесвам водопроводната с минерална ли или да смесвам преварена с тази от етикета.Незнам колко е минерализациата на тази която съм снимала.... :-[ *dontknow*
Благодаря ви многооо .... *thanks


Caxapa

А какво пречи да направите едни тестове на чешмяната вода  и едва тогава да даваме съвети  дали да минерализирате или деминерализирате водата. Все пак не сме шамани за да познаем с какви параметри е водата която тече по водопровода Ви.

margarita.nedeva

Да ,разбира се ,но може ли да ми кажете какви точно тестове трябва да напраявя или по-скоро като направя теста кои параметри да гледам .Благодаря  *thanks и се извинявам за многото въпроси. *dontknow*

margarita.nedeva

16.10.2015 20:04 #9 Last Edit: 16.10.2015 23:42 by margarita.nedeva
Здравейте отново ,направих тестове на водата и резултатите са: Ph-8,KH-8,GH-13,Nitrite-0,Nitrat-25.
2рибки ми умряха и около 3-4 скариди.Като гледам всичко ми е в  норма с изклч.на Нитратите.Моля кажете какво трябва да се направи и защо ми умират рибките и скаридите. *HELP*

Публикациите са слети: 16.10.2015 23:42

Тестовете ,които направих са на водата от аквариума за пояснение,която се сменя с преварена чешняна вода.Как или по - скоро с какво мога да намаля  Ph,KH,GH ?
Благодаря ви предварително ,имам нужда от помоща ви ... *thanks

grek

Здравейте отново ,направих тестове и на водата  от чешмата след преваряване и показателите са следните - ph7.5 , kh 6 , gh12 ,  :whistle:

Similar topics (5)

27070

Публикации: 17
Прегледи: 11882

1629

Публикации: 12
Прегледи: 8827

26571

Публикации: 16
Прегледи: 7211

52549

Публикации: 16
Прегледи: 6336

49115

Публикации: 12
Прегледи: 4643