• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
13.05.2024 15:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

защо рибките не ръстат

Започната от sportsman_86, 04.01.2010 19:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sportsman_86

винаги съм се чудил защо рибките когато ги купя и почват да ръстат много бавно и мачително.купувам си рибка от една партида и отивам след месец в същия магазин и гледам от тази партида рибките са станали огромни а моите не са мраднали въобще,колкото и да ги храня най-много да ги прехраня и пак не ръстат така.моля ви кажете, ако някои знае какво им дават да сподели. всеки път питам по зоомагазините кажете къде е тайната, но така и никой не се издаде. ако някой се занимава с развъждане на рибки моля да ми сподели и аз искам големи рибки. *thanks

vasso

Зависи от аквариума по-скоро (и от храната разбира се,но там не ги прехранват). Как може да си сигурен,че рибите не са други в магазина? Може пък и да растат, но да не забелязваш,защото са непрекъснато пред очите ти. Но големината на аквариума си влияе. Все пак кажи за какви риби става въпрос. *DRINK*
И тази анкета по погрешка ли е направена и ако не какъв е смисълът и?

Caxapa

Моля колегата който е пуснал темата да ми поясни думата ръстат и думата мачително С удоволствие бих дал мнението си но някак си не разбирам смисъла на поста. Тези думички ме затрудняват понеже когато са се учили сигурно съм бил болен или ваканция.
Благодаря.

Асен Евгениев

Другият вариант, който ти препоръчвам, е да си вземеш направо големи риби. Да не мъчиш
малките добичета с това яко зобене. ;-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Живко

1. Некачествена и лошо подбрана храна.
2. Глад.
3. Пренаселване на аквариума.
4. Редки смени на водата.
5. Липса на минерали и микроелементи и витамини. Обикновено е свързано с всяка от предните точки.

И да не забравяме - много малък аквариум.
Никой не се е родил научен.

sportsman_86

  Ами анкетата ми е свързана с това дали са запознати повечето хора от форума с препаратите и хормоните с които зобят рибите в развъдниците за да ПОРАСТВАТ по бързо. Относно дали съм сигурен дали са същите рибки в магазина който сравнявам с растежа на моите ДА от същата партида са питах човека, а и не е един път да ми се е случвало, и само в един зоомагазин.Просто рибите им порастват някак си много по барзо от моите, но като ги питам не ми отговарят от какво. Аквариума е 140л със златни и сомове и един пангас. Мога да дам и друг пример с гупи с другия ми аквариум : гледам от 1 година гупи не са много на брой, храната им е подходяща разнообразявам я, но си става нормална гупа примерно женската 4 - 5см, а в един познат зоомагазин където купувам си взех скоро женска гупа която е голяма 2 пати повече от моята около 8 - 9см и доста дебела,а ми казаха в магазина, че е на 7-8 месеца и не е внос, а си е от тях развъдена. Как става това тъй и не ми казаха. за тази тайна питам аз. Не става с разнообразна храна само.
: 04.01.2010г 22:10ч
относно параметрите на водата ги следа освен, че е варовита с това не мога да се справя, а и нямам толкова пари за апаратура за обратна осмоза. сменям си всяка седмица по 20-30 % с престояла вода и слагам малко антихлор препарат и по малко нитривек. все пак обичам да полагам грижи за рибките и ми е интересно да научавам новости постоянно. храната я редувам всички сухи за златни рибки, понякога грах без люспи и царевица, веднъж седмично не храня.

Similar topics (5)

41414

Публикации: 5
Прегледи: 2659

34915

Публикации: 10
Прегледи: 6173

58303

Публикации: 0
Прегледи: 1534

30094

Публикации: 19
Прегледи: 8039

27454

Публикации: 2
Прегледи: 4716