• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 14:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с Гупи

Започната от tigara88, 22.11.2013 15:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tigara88

Здравейте!Някой има ли идея за странното поведение на рибките от вида Гупи,което се изразява в непрестанно триене на коремчетата в твърдите предмети намиращи се в аквариума.Самият аквариум е 35л,като на всеки 6 дни сменям 11л от водата с престояла.Помпите за въздух и филтриране работят нон-стоп.Поддържам температурата на водата да бъде винаги 24 градуса.Храня ги 6 дни в седмицата ,като им слагам по малко от храната и те я изяждат за около 2 мин.Един ден пропускам да ги храня.Притесняваме непрестанното им триене в твърдите предмети.Не знам дали е нормално и на какво се дължи това.Моля за съвет. :'(

WoterEvil

Caxapa

М, да..Болни са!

tigara88

А някои може ли да ми каже на литър вода,колко морска сол се слага?

Caxapa

Не вярвам да правиш саламура за да слагаш сол в аквариума.

tigara88

Лечението на Ихтиофтириус-а може да бъде проведено по няколко начина като най старите от тях в връзка с широкото разпространение на тропическите форми на възбудителя на това заболяване на практика не са .При традиционното лечение на "ихтиото" трябва да се вдигне температурата до 32°С и да се добави готварска сол в аквариума в концентрация 2мг/л (супена лъжица сол на 10 л вода). Ето защо питам за солта че нещо много ми се вижда.

Caxapa

Остарелите методи са били със сол. Сега има къде по-ефикасни лекарства и методи.

tigara88

мерси все пак колега :-)

Miroslav 1987

Сложи 3 чаени лъжици едра морска сол(нормално пълни) на твоя 35л аквариум ,а ако решиш да лекуваш с лекарства използвай Бактопур директ на хапчета .
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fa2.rimg.info%2Fd6b7250306ad9908a891bffc68b16c68.gif&hash=93d1305c8ad0ecbf77870b77b516255f73177f32

Caxapa

От живородните риби, често са срещани в лиманите с бракична вода Молинезии. Тези риби са навлизали  и по-навътре в солените води. Учените от него време са стигнали до заключение, че така се очиствали от паразити но предвид забързания ход на технологии и живот се израждат  и стават устойчиви доста от болестите. Като пример - преди години е бил познат Пенецилина като  антибиотик..Последствие има изнамерени нови и нови лекарства. Така е и с рибките ни. Изнамерени са  нови и ефикасни методи  на лечение на болестите им. Това имах предвид, като казах че е остарял метод. Някои слагат сол в умерени количества  като превантивна мярка. Други поради други причини които не са свързани с някакво заболяване. Лично бях започнал експеримент и слагах сол в няколко от аквариумите ми където имаше гупи, хелери и молинезии. В последствие остана само един в който слагах но след месец отпуска и никаква грижа за рибите, освен автоматичните хранилки се оказа, че няма оцеляла нито една Гупа и Молинезия като са останали само Хелерите и Анциструсите.

eray.mehmet

взех си женска гупа и гледам це корема му е дебела и при аналната перка има  черно петно

Публикациите са слети: 16.12.2013 21:34

здравеи днеска си взех гупа женско и в корема е голямо и при аналната перка церно петно ?? дали е бремена

Similar topics (5)

6378

Започната от bobynfs

Публикации: 19
Прегледи: 13244

34043

Започната от rezistora

Публикации: 3
Прегледи: 3273

45541

Публикации: 6
Прегледи: 4366