• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 09:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Болни Гупи

Започната от samo_dunav, 10.07.2014 11:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

samo_dunav

Имам аквариум с малки гупи, пълен с около 18-20 литра има единствено помпа за въздух и е без растения. Рибките са на различна възраст от две различни майки по–възрастните са на около три месеца от майка черен принц и изостават в развитието си(мисля че не ги хранех добре в началото)по–малките са на около месец. Майка им не е породиста. развиваха се добре до скоро, но сега започнаха да умират. Симптомите им са: опашките им се свиват, слабеят, плуват някак на зигзаг и накрая умират. В другия аквариум пък гледам единия мъжки му липсва парче от опашката.
Малките в момента са 4 от по–възрастните и 7–8 по малки. Умрели са общо 5-6.

Публикациите са слети: 10.07.2014 11:24

Забравих да спомена, че сменям 40% от водата седмично.

Ivan_S

А тестове на водата правил ли си и ако да, какво показват? Ако не е проблем с водата, има цяла тема мисля за проблеми с гупите.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

samo_dunav

Не съм правил.

Caxapa

На голо дъно се гледат докато отраснат малко. Освен това този метод за отрастване на малките си изисква и своите спесифичности предвид, че няма грунд и растения.  Водата трябва да е в абсолютните норми за това отглеждане.                                         

samo_dunav

Дъното не е голо има ситен грунд купен от зоомагазин. Някой дали знае каква може да е причината за липсващото парче от опашката на възрастния мъжки. В аквариума са 10ина гупи и три плати няма едри и агресивни риби, които биха могли да я отхапят.

Caxapa

За да се избегнат недуразумения и излишни запитвания и отново недоуточнени отговори се попълва ето това http://aquariumbg.com/forum/bolesti/blanka-za-infomaciya-pri-bolesti-i-umirane-na-ribite/  Бих казал, че проблема при малките е липса на Азотен цикъл. Причини при мъжкаря  може да има няколко. но опашката му ще порасне освен ако не е така роден. Имам няколко Хелера със странни опашки, сякаш са отхапани но вече са почти възрастни/пълнолетни / и опашките им са си все такива.

samo_dunav

Aз знам че опашките се регенерират, но въпросът ми беше каква може да е причината да загуби част от опашката си която беше огромна и със сигурност не е роден така.

Caxapa

В предния пост съмти дал  линк към бланката която се попълва. За съжаление боба с който гадаех го сготви жената още миналата седмица. :duvar:

Ivan_S

Цитат на: Caxapa - 10.07.2014 15:02
Бих казал, че проблема при малките е липса на Азотен цикъл. Причини при мъжкаря  може да има няколко. но опашката му ще порасне освен ако не е така роден.

И аз бих казал същото ... неслучайно питах за тестове на водата и какво показват.

Колега samo_dunav, или си вземи тестове за вода и тествай (поне нитрит), или занеси вода в читав акваристичен магазин да ти я тестват. После сподели показанията. Най-лесно е да потвърдиш или отхвърлиш проблем с водата. Прави се с тестове. Започни от там.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Similar topics (5)

37521

Започната от terzosub


Публикации: 15
Прегледи: 5988

50806

Публикации: 1
Прегледи: 1897

49634

Публикации: 4
Прегледи: 2262

26431

Публикации: 15
Прегледи: 6691

48930

Започната от kristiqna


Публикации: 7
Прегледи: 3249