• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 13:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хайвер на астронотуси

Започната от dije, 19.01.2011 19:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dije

Здравей те колеги.Почетох тук там но не намерих отговори на въпросите ми.За втори път астронотусите ми хвърлят хайвер в общия аквариум.Хайвера е бял извадих камъка и го сложих в друг аквариум които напълних с вода от общия като третирах  с-АКРИФЛАВИН.Температурата е 26градуса има аерация.Вече три дни виждам че има тук там развалени зърна. Досега и ягуари и еквиденси хвърлят в общия аквариум и всичко се излюпва но хайвера им е прозрачен а този е бял.Та въпроса ми е дали хайвера е равален или неоплоден.Не намирам информация за цвета на зърната при астронотусите.Ако някой знае от опит да помогне.Благодаря предварително. *dontknow* *privet* *DRINK*

митко

Здрасти,ако мухляса целия,значи са два женски.Единият имитира мъжка.Мъча една двойка,но се получава като при теб.Същото ми се е случвало с рамирези,може би пет пъти.Досега не съм чул някой в нашата мила страна да е извадил астронотуси.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

adam

Здравей!
По принцип хайвера на астронотусите е бял. Може би трябва още един ден да се изчака.
Едно клипче за да се види цвета на хайвера.

elblanko

Цитат на: dije - 19.01.2011 19:35
Здравей те колеги.Почетох тук там но не намерих отговори на въпросите ми.За втори път астронотусите ми хвърлят хайвер в общия аквариум.Хайвера е бял извадих камъка и го сложих в друг аквариум които напълних с вода от общия като третирах  с-АКРИФЛАВИН.Температурата е 26градуса има аерация.Вече три дни виждам че има тук там развалени зърна. Досега и ягуари и еквиденси хвърлят в общия аквариум и всичко се излюпва но хайвера им е прозрачен а този е бял.Та въпроса ми е дали хайвера е равален или неоплоден.Не намирам информация за цвета на зърната при астронотусите.Ако някой знае от опит да помогне.Благодаря предварително. *dontknow* *privet* *DRINK*
Няма какво да го мислиш толко, до няколко дена ще разбереш дали оплоден. ;-)

Цитат на: митко - 19.01.2011 19:57
Досега не съм чул някой в нашата мила страна да е извадил астронотуси.
Вадят се, няма проблеми.

Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

митко

Ей сега ми съобщиха за някакъв институт в който са извадили,но при домашни условия не ми се вярва.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

wwladoo

Цитат на: митко - 20.01.2011 00:12
Ей сега ми съобщиха за някакъв институт в който са извадили,но при домашни условия не ми се вярва.
Лъжеш се колега,вадено е и то доста пъти,просто има проблеми при астронотусите,че много трудно се познава пола и понякога както са писали по горе колеги,две женски хвърлят и едната имитира мъжки!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

adam

Развъждането на астронотуси не е проблем, проблема е, че по-късно малките астронотусчета трудно се продават. Що се отнася за това дали е възможно две женски да хвърлят хайвер, за съжаление е вярно. Подкрепям мнението на Владо и @Elblanko.

elblanko

Цитат на: adam - 20.01.2011 08:20
Развъждането на астронотуси не е проблем, проблема е, че по-късно малките астронотусчета трудно се продават.
Ето това е основния проблем, иначе си вадят малки редовно чифтовете, и при мен се е случвало и не мисля че е някакво изключение.
Не препоръчвам на никой да развъжда тия риби защото после няма какво да ги прави.
Не само трудно се продават, но и трудно се подаряват.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

dije

Здравей те.Благодаря за съветите и препоръките които ми дадохте.Утре е 5 ден ще видим какво ще стане за сега има доста здрави зърна.Знам че трудно се продават и подаряват ама си е тръпка да извадиш.Така беше и с ягуарите и еквиденсите и със нигрофациятусите.Сега хвърляt през седмица изобщо не ги вадя жал ми е ама какво да ги правя.  *privet* *THUMBS UP* *DRINK*

Similar topics (5)

32652

Публикации: 4
Прегледи: 2844

46136

Започната от war_pig

Публикации: 1
Прегледи: 2326

32848

Публикации: 5
Прегледи: 3830

27969