• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 23:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рибките умират, немога да разбера причината.

Започната от vladimirvelichkov, 30.06.2011 14:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vladimirvelichkov

Здравейте! Преди две седмици реших да си направя аквариум, и купих един 22 литров. Към него ми дадоха 2кг камъчета, няколко гумени водорасли и един обикновен аератор. Когато го подредих налях чешмяна вода, и я оствих да престои 24 часа. После сложих и рибките, тоест 2 бета, 2 гупи, 2 хелера, и 2 сомчета. Понеже съм на Вие с отглеждането на рибки спазвах указанията на момичето от магазина, а те са да ги хряна по 1 път на ден, и да сменям 4аст от водата всяка седмица. Още на 2рия ден рибките започнаха да умират една по една, и до 4тия ден остана само една Бета. Тая Бетка си остана жива още 4 дена, и я подарих на момичето в магазина тъй като реших тоя път да си взема само Неони. Измих отново аквариума без да използвам никакви препарати, купих други камъчета, и друга водна помпа с филтър дето се потапя в аквариума и варти водата. Налях отново вода от чешмата да престои един ден, и купих 8 Неона и 2 сомчета. Отново за мое наи-голямо разочерование на 2рия ден през ноща измряха всичките Неони без двете сомчета. На какво се дължи това нямам си никаква представа. Ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще съм ви много благодарен!

Rainbow sid

За да са ти здрави и живи рибите,трябва да имаш азотен цикъл.
Пълниш аквариума,пускаш всички мощности да работят минимум две седмици,като можеш да сипеш и бактерий.След това вече пускаш рибите.Можеш да прочетеш за азотен цикъл и други неща които са ти необходими да знаеш в този форум,просто напиши на търсачката или разгледай темите с проблемите.В магазина колежката ти е дала лош съвет.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

vladimirvelichkov

Благодаря за съвета! Видях, всичко във форума е описано чудесно, и ще чета. Просто ми е чудно едно време като бях малък преди 20 години, имах Хелери и Гупи в 3 литров буркан без аератор без нищо, и живееха без проблем. 

Rainbow sid

http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

vladimirvelichkov

Да прави сте, то вече нищо не е същото :-) *DRINK*

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

49712

Публикации: 24
Прегледи: 13290

29108

Започната от djoni_x


Публикации: 0
Прегледи: 1632

25799

Публикации: 12
Прегледи: 5243

3021

Започната от topspeed


Публикации: 5
Прегледи: 3805

59675

Публикации: 22
Прегледи: 6413