• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с рибките ми !!!

Започната от bobar4eto899, 29.11.2012 22:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bobar4eto899

Здравейте. Гледам риби от Юни тази година. Аквариумът ми е 40 литра с вътрешна филтрираща помпа с дебит около 300 л. на час мисля че беше. Гледам около 20 рибки които са Скаларии, молинезии,златни рибки, диамантени тетри,розово данио, хелери, калихт и анцитруси. Та проблемът ми е ,че от Август някъде се почнаха проблемите и не мога да разбера на каква основа е това нещо, някои казват че е на бактериална и не знам си какво ли не. Проблемът е че рибките са си съвсем нормални нямат външни белези от болест ,а през някакъв период губя по някоя и друга рибка , дори и тази вечер изгубих една от любимите си скаларии . Симптомите са им че рибката преди да умре губи жизненост почва да се крие по ъглите после я забелязвам че се издига на повърхността, губи апетит и след максимум 3-4 дни умира. Лекувал съм ги 2 пъти с Акрифлавин и пак си е същото. Сменям 1/3 вода на седмица максимум на 2 седмици   зависи с какво време разполагам. При смяната на водата добавям от Sera Aquatan или от метиленово синьо както е посочена дозата на препаратите. Кажете ми на какво се дължи и с какво да ги лекувам от почти всички видове от които съм изброил имам по някоя и друга жертва. Благодаря Ви предварително  *thanks !!!

iivs

Като начало смятам че рибите са доста за този литраж колега.А и доста несъвместими видове имаш в еин аквариум.

rollon

Аквариумът е пренаселен,гледаш видове риби,които не са за такъв литраж,отделните видове не са с еднакви изисквания относно параметрите на водата,което допълнително усложнява положението.В този 40 литров можеш да гледаш или само 1 златна рибка или розовото данио+ тетрите,за скаларии и дума не може да става.Няма какво да те посъветва някой от форума по-различно от това което аз ти написах по простата причина,че както и да третираш водата с такъв брой риби на такъв литраж изходът ще е един и същ.....

tahio

Абе човек ти имаш твърде много риби в твърде малък аквариум. Скалариите изобщо нямат място в него. Прилича ми на натравяне с амоняк. В ляво има меню. Прочети статиите за начинаещи. Ще ти се изяснят много неща. Като начало махни скалариите и намали рибите поне на половина. Също така прави по-чести смени на вода. Храни оскъдно. Ако искаш да имаш рибки ще трябва да научиш какво е азотен цикъл и какви условия трябва да създадеш на рибите. Иначе рибите ще измрат.

FHM

Колега мисля че трябва да прочетеш основни неща за хобито акваристика . На първо време аквариума е пренаселен от където идват главните ти проблеми второ съчетанието на риби ( визирам златни и скаларии ) въобще не е правилно първо защото имат коренно различни изисквания за качеството на вода и второ защото 40 литра са твърде малко за тях .

bobar4eto899

Благодаря ви колеги . Дадохте ми добра информация , все пак току що се регистрирах и не съм разгледал сайта както трябва преди да пусна тема.  *THUMBS UP*

FHM

Цитат на: bobar4eto899 - 29.11.2012 23:14
Благодаря ви колеги . Дадохте ми добра информация , все пак току що се регистрирах и не съм разгледал сайта както трябва преди да пусна тема.  *THUMBS UP*
Няма страшно всеки е бил така в началото . След като разгледаш и прочетеш основните статии би трябвало да ти стане ясно защо измират рибите и ще можеш да вземеш съответните мерки . Освен статиите от изскачащото меню препоръчвам и за всяка рибка която имаш да и прочетеш профила
примерно http://aquariumbg.com/fish.php?fish=341 и там си търсиш останалите рибки

Асен Евгениев

Щом гледаш риби от половин година и не си се отказал, ще стане акварист от теб. :-) Направо
се оглеждай за 200 литров аквариум, излизат изгодни оферти. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

djibarov

Подкрепям  акапулко.  От съветите се открояват 2 пътя пред теб:
1) Оставаш  с 40 литра и с 1-2 вида и общо макс. 5-6 бр. за него съвместими рибки, но по-трудно се поддържа малък обем.
2) Вземаш 150 -200 литра от обяви на колегите в Пазар-Продава на форума на добра цена и си гледаш повече видове и бройки СЪВМЕСТИМИ рибки.
За този обем не сипвай много-много химия - няма смисъл - само по-зле ще е. Оставяй за 1 ден да престои вода в 1-2 туби и тогава сменяй.
Имаш ли растения? Мога да ти подаря някои видове дето днес извадих , че е джунгла при мен.

bobar4eto899

 :-D :-D :-D  Благодаря ви колеги !!! Просто много ги харесвам тези видове риби и не се съобразих, че ще им стане толкова тясно и от там се появяват проблемите. А за рибите преди да ги взема съм чел за техните видове, но не подробно написано и не съм срещал,че скалария и златна не вереят заедно. Иначе до поведението на рибите са си много спокойни няма гоненици и битки :) До колегата " djibarov" да гледах 2 разстения едното беше лимонче , но анцитрусите до колкото видях го изядоха до дъно и край с него,а другото ми е паричка. С удоволсвие бих взел още 1 макс 2 но разстоянието е много и просто няма как . До колкото за голям аквариум наистина ще се замисля !

Similar topics (5)

56345

Публикации: 1
Прегледи: 1544

30686

Публикации: 17
Прегледи: 6887

42209

Публикации: 20
Прегледи: 6525

53197

Публикации: 0
Прегледи: 1448