• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 15:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Болни бети

Започната от Anji G., 06.01.2013 13:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Desmoria

Струва ми се, че на тази рибка някой бая и е опоскал плавниците.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Anji G.

Беше по-зле, започнала е да се възстановява. Така и не разбрах тази гъбична инфекция от къде се е появила и защо е засегнала само мъжката бета.

Anji G.

Звучи абсурдно, но женската ми бета изчезна.. :Хх преди 4 дена смених водата в аквариума и бях извадила рибите, след няколко часа ги върнах и всичко си беше добре..  на следващия ден, когато ги храних бетата не се появи и реших, че се крие в замъка както обикновено.. /храня бетата отделно за да съм сигурна, че хелерите няма да я оставят гладна../ след 2 дена преобърнах целия аквариум и я няма никъде..

S_mo

Виш около аквариума, най вероятно е изкочила от процеп.

Caxapa

Или само част от скелета някъде в аквариума да се намери. Останалите риби са е изгризали. Бетите са мудни риби и не подскачат току тъй. Но ако е така то значи, че генерално има допусната грешка в този аквариум и само въпрос на време е да почнат да летят и подскачат останалите обитатели.

Anji G.

Това за процепа ми прозвуча като неприятна шега.. И каква е грешката в аквариума според вас? Не съм виждала хелерите да нападат бетата,  но определено се оказа, че съжителството им е лоша идея. Сега вече останах без бети и скоро май няма да си взема нови.. може би ще изчакам малките хелери да пораснат и ако си взема бети ще ги гледам в малкия аквариум..

Caxapa

Няма неприятна шега а действителност. Ако наистина има от къде да се смуши, рибката е вероятно да е изкочила от там. Ако на човек не му достига въздух в едно помещение ще отвори най-малкото прозореца. Но ако е критично състоянието, ще излезе от тази стая. Същото е и с рибките. Искат да напуснат горките место което не им понася но за съжаление навън в суха среда и атмосверен въздух загиват.  Не вярвах, че не можеш да направиш асоциации но не всеки го може/не се обиждай/ За такава ГРЕШКА споменавам в горния си пост. Имаш нещо неправилно в управлението и подръжката на аквариума си.

Anji G.

Не асоциацията я направих.. просто звучи ужасно.. Аквариума не е пълен до горе, че да може да излезе, а и вътре в двата края има стъкла. Ясно ми е, че бъркам някъде и искам да разбера къде..

Caxapa

Според мен е по-вероятно да е умряла в аквариума и да са е оглозгали останалите. Обикновено на такъв брой рибки  а и такива които се отличават от останалите в аквариума е добре още при ежедневният сутришен преглед да се потърси причината за изчезването. Има ежедневен, седмичен и месечен преглед на аквариума. Не се ли прави си е изпускане на положението и ситуацията излиза ивън контрол  често след това.

Mariqnski221

Днес и аз взех една мъжка бета и я сложих в моя аквариум 150 литра .. в него гледам неони , трихогастри , две акули , сомчета и една двойка крибензис...когато я пуснах очаквах да скача на бой , а то се оказа обратното , съсипаха я   :buff: сега е с половин опашка и направо ми е тъпо да я гледам , отделих я в друг съд , който пак е в аквариума ( нещо като родилка ) до колко време ще и се регенерира опашката и дали ще се оправи изобщо ?

branko_d

здравейте,
миналата седмица подариха на дъщеричката ми една мъжка Бета в кръгъл аквариум от 5литра с малко сини камъчета, миди и едно изкуствено водорасло. Казаха ми да сменяме водата на рибката на около 4-5 дни и то не цяла. Рибката обаче е доста ленива през деня, но до колкото си спомням от времето когато като дете съм гледал Бети (макар и не от този вид) те са си такива в тази част на денонощието, от днес обаче вечерта я намирам да "стой" неподвижно на дъното на аквариума. Като и почукам се раздвижа и после пак така. Казаха ми, че през целия ден е била така.
Когато ми се стори първоначално доста ленива преди 2-3 и смених водата с престояла 24ч. чешмяна вода. Смених 3 литра от вода като почти веднага след като я наточих сложих 5 капки от Sera aquatan. Храним я с 5 зрънца Betta granulat Tropical както са поръчали в магазина.Обикновено рибката изяжда някой зърна, а някой лапва и после плюе. Храна я с такава храна, защото малката е асматичка и храната трябва да е синтетична.
Пропуснах да кажа, че целия аквариум е направен в магазин от който е бил купен.
Пиша всичко това защото се притеснявам дали нещо не правим както трябва или рибката е болна. Това би разстроило много малката.
Благодаря предварително.

Георги

Здравей,
бетите са топлолюбиви - колко е температурата на водата?
Ако можеш една прилична снимка на рибката да сложиш, ама с този кръгъл аквариум надали ще се види нещо.

Similar topics (5)

30588

Публикации: 5
Прегледи: 6253

59100

Започната от Aleksandra


Публикации: 1
Прегледи: 1809

56222

Започната от billy_shumen


Публикации: 1
Прегледи: 1536

50049

Публикации: 0
Прегледи: 1227

45024

Публикации: 2
Прегледи: 1842