• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.10.2024 21:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с бета

Започната от P.P.S., 06.06.2024 11:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

P.P.S.

Здравейте! Имам бета от 5 дни. От 2 дни спря да се храни. Гледам я сама в кръгъл аквариум 5 л. с 1 живо водорасло кладофора и 1 малък воден охлюв. Сменях водата на 50% всеки ден с престояла минимум 24 часа чешмяна вода. Давах по 6 гранули храна за бети. Слахах и от една течност, която създава благоприятна среда за бети. Очевидно някъде бъркам. Моля за съвет/мнение. Слагам снимки на рибката от преди 5 дена и сега.

bunzip2

Престояла 24 часа чешмяна вода, нищо не значи.
Водата вече се обработва с хлорни съединения (хлорамин), дето държат по 2 седмици.

mushroom

Здравей,
знам че така ги продават и те увещават, че няма никакъв проблем, но си представи, ако тебе те затворят в 5 кв. м. стая. Предполагам че няма да ти е много приятно.
Прочети за бетите първо. Не съм се занимавал, но до колкото съм чел трябва ти поне 30л. аквариум. Също така не са много по плуването и имат нужда от растения, на които да си почиват. Аз имах една спасена бета много обичаше да се завира между роголистника и да стои там. В началото мислех, че се е заклещила.
Ако питаш мен, намери някой с аквариум и му я подари, за да не се мъчи. След това прочети и реши дали искаш да си оборудваш някакъв аквариум и да не мъчиш рибките.
Ако имаш някакви друго въпроси питай.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

bunzip2

На мен ми прилича, че е малко късно. Рибата изглежда доста пострадала като цяло.
Не е изключено и да е била болна де, но за 3 дни да претърпи такъв крах.
Аерираш ли с нещо водата?

Lightning_boy

Подкрепям мненията на колегите. Пазарски трикове да се продават рибетата. 5 литра аквариум, който със сигурност не е пълен до ръба .. .сещай се колко вода остава.
Отделно наистина може да си я взел болна.
Красиви риби са, но колкото и човек да си мисли, че се гледат лесно ... не се гледат толкова лесно.
Давам пример: Всички мислиха преди време, че може да забучиш една златна рибка в същата колба като твоята и всичко е да ток .... да обаче по-кадърни хора дадоха мнение, че за една златна се искат поне 40 литра вода чист обем.
Отделно по руските форуми някой беше споделил тук, че там смятат 80 литра за първа риба и после по 40 литра на всяка следваща.
Така че не е всичко купи и пусни да плува.
За мен тая риба е пътник, но дано да бъркам.
Поздрави!
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

30523

Започната от gambina

Публикации: 2
Прегледи: 2286

41696

Започната от ARCHEON

Публикации: 5
Прегледи: 3088

52594

Публикации: 8
Прегледи: 4003