• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 22:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Изпъкнали очи на златна рибка.

Започната от kokolqja, 11.03.2012 12:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kokolqja

Имам рибката от около една година,досега никакви проблеми не е имала(за болести става на въпрос).преди 2 дена пренареждах грунда и растенията,но водата си е същата с тази разлика че добавих 1 супена лъжица сол.Аквариума е 100 литра.Днеска гледам принцесата станала като телескопична.Очите и са много изпъкнали,а изпъкналото е бяло(около очите и).Пресолих ли я нещо или въобще не е трябвало да слагам.Тази дето ми каза да слагам сол ми каза че така се предпазвали от разни бактерии които ги карали да се търкат по растенията и там квото има в аквариума.

Никич

Доколкото знам изпъкналите очи са болест при рибките. Като чета по книжките за това и ми настръхва косата. Нека някой по-запознот да помогне със съвет.

nice_girl87

Моля и аз за помощ. Преди няколко дена ми умря единият син трихогастер -казаха ми ,че болестта е гниене на перките. Взех един препарат и третирах целия аквариум.Сега наблюдавам,4е и плавниците на двата ми телескопа са "оръфани". На единият телескоп толкова са му надути очите ,че чак кожата му се бели и мисля, че не вижда. Какво да правя да слагам ли пак от препарата? Да сменям водата и да преварям всичко вътре ли?

raiko

Ако имаш възможност провери дали водата не е много кисела (рН<7,0). Софийската вода е много мека (ако си от София) и лесно се вкислява. Понякога при кисела вода се получава такова слузоотделяне  при златните риби. Ако това е причината добави малко сода в аквариума за да неутрализираш!
Ако водата не е кисела и вече си провела лечение против плавниково гниене (кажи с какво лекарство!),  което не е помогнало, остава варианта това да са някакви паразити - Costia , Chilodonella...  Най-добре е да покажеш снимки!

nice_girl87

Благодаря за помощта! За съжаление и двете очи на телескопа изхвръкнаха-казаха ми, че е въз основа на стрес. Имам скалария, която тероризира всички. Третирах с Сера бактопур-засега положението е под контрол. Плавниците ,смятам, че се санират.

Similar topics (5)

38400

Публикации: 5
Прегледи: 2668

59481

Публикации: 0
Прегледи: 2160

33987

Започната от vaseto


Публикации: 5
Прегледи: 4592

57763

Публикации: 6
Прегледи: 2812