• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2021 14:02

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с анциструса

Започната от mitaka1210, 01.03.2019 09:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitaka1210

Дробро утро!

От 2-3 дена нещо се случва с този младеж. Другите всички риби се хранят и изглеждат отлично. Въпреки това и болния се храни. Сменям водата на 5-6 дена по 30%. Всичко изглежа в аквариума добре. Имам си филтър jbl cristalprofi e1501 greenline. Имам още 2 анцитруса, сомове - 2,1 - Скалария ,1 - трихогастер,4- данио, 2- тетри. Аквариума е 150 литра.Co2 не подавам.Един път в седмица не храня рибите. Торене НЕ. Аераторна помпа (без гъба). Растенията вървят бавно и славно.
Единствено преди месец смених керамиката в филтър и добавих и лава. Температурата я повиших до 29-30 градуса(да убие свободно плуващите паразити ).

MeTogu

Няма причина. Има ли къде да се нарани в аквариума сам.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

mitaka1210

Има декорации камъни. Но ми препоръчаха да подържам около 30 градуса да убия паразитите ако има такива. 

MeTogu

Това е правилно. Обаче това не е нито инфекция , нито гъбички. Според мен е нараняване. Хубаво е да го третираш с нещо антибиотично , ако има как обаче в карантинен аквариум. Аз лично винаги съм имал много кавариуми и мога да го отделя в такъв. Проблема при теб е , че си с един според мен.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

mitaka1210

Ако си купя това да слагам в големия аквариум:

https://aquarium.bg/preparati-za-cladkovoden-akvarium/preparati-creshu-bolecti-i-paraziti/preparat-za-obezzarazyavane-na-vodata-i-kontrol-na-parazitite-tropical-cmf.html

А в другия ще отделя рибата да видим какво ще стане. И ще добавям от това https://aquarium.bg/preparati-za-cladkovoden-akvarium/preparati-creshu-bolecti-i-paraziti/dajana-pet-malaxitovo-zeleno-20ml-100ml-bg.html

Един такъв въпрос имам.
Смяна на водата, филтър и танин който ми казаха да слагам за растенията 1 в месеца. Трябва ли да добавям и нещо за да са здрави рибите (под нещо разбираме ХИМИЯ)?

MeTogu

Тези препарати са Стара школа, с други имена и по-модерна опаковка. Няма да навредят, но не знам дали ще са от голяма полза. Поне ще предпази другите риби ако е се развие и бактерия.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

mitaka1210

Анциструса се спомина другите риби за сега не показват признаци. Ще продължа още 1-2 дена с 30-31 температура химия мисля да не слагам докато не видя признаци.

Някой да е ползвал това: https://aquarium.bg/tectove-i-izmervatelni-uredi/cladkovodni-tectove/jbl-proscan-bg.html какви са ви впечатленията. Препоръчайте някой вид тестове да имат оснвните (GH, KH, pH, nitrite, nitrate,CO2).

mitaka1210

Добро утро!

Днес видях, че имам хайвер по листата от скаларията. Но в аквариума имам само една. Другото е сомове данио тетреи трихогастер анцитрус. Мога ли нещо да направя с хайвера.


MeTogu

Ако имаш само една, то тя е женска и хайвера не е оплоден. Няма да излезе нищо. Остави го да си хапнат рибите.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

gyana

Здравейте, от около 2 седмици забелязах някаква странна и притеснителна рана на коремчето на моята сомка. За сега я третирам с Bactopur  по схема - с повишаване на температурата и сменям вода, но ми се струва ,че няма промяна. Относно това дали се наранява - от 2 г декорацията не е сменяна и не зная от какво може да е причината.

niky

Аз бих я отделил в отделен съд без дъно...Такава рана никога не съм виждал....Ако е сама махнето го това дъно, поне на първо време..

gyana


mushroom

Здравейте gyana,
има ли някакво положително развитие с анциструсчето?