• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 06:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Някои пресилени съвети по форумите

Започната от DMitar, 08.01.2010 19:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Цитат на: mojiganga - 10.01.2010 15:48
А това че като си сипеш вода в чашата има  цвят на мляко на какво се дължи

В по голямата си част това са разтворени мехурчета въздух, водата идва на гравитачен принцип под високо налягане по тръбите и в самите тръби въздухът се нагнетява в нея при завихрянията.

Аз нямам тест за хлор, много би ми било интересно някой ако има да замери хлорът във водопроводната вода в София.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

vasso

Според мен зависи от квартала. Топлата вода е много по-бяла от студената и си мисля, че в нея слагат повече хлор. Не вярвам да са прекратили практиката за добавяне на хлор. В крайна сметка ако се изчака 10 минути да излезе не мисля, че има проблеми. :-)

discus

Цитат на: vasso - 10.01.2010 18:01
Според мен зависи от квартала. Топлата вода е много по-бяла от студената и си мисля, че в нея слагат повече хлор. Не вярвам да са прекратили практиката за добавяне на хлор. В крайна сметка ако се изчака 10 минути да излезе не мисля, че има проблеми. :-)

Топлата и студената вода от чешмата ти са едни и същи. Топлата се подгрява в абонатната станция на блока. Че е по бяла е факт но не защото водите са различни. Ефекта "дефекта" е от загряването, ама на какво точно се дължи не знам.

radha

Здрасти! Гледам рибки (златни) от 1 месеци ти става ясно, че постоянно търся съвети - от този форум/сайт, от магазините, в които ходя, скоро разбрах, че една колежка гледа от години..........
Първата реакция, след като прочетох статията ти е - УАУ!!!!!! Браво!  *BRAVO*Точно, каквото си мислих, ама......съм зелена и още не можех да разбера къде е проблема :-D В смисъл , адски си прав и в укорите, и в съветите!!!!! Което е чудесно - повечето могат само да плюят!
И се сетих - става въпрос за началото на публикацията ти: при мен се получи нещо такова. Аз толкова се заРИБИх и толкова се старая всичко да е наред с рибките ми, сега разбира се, събирам пари за по-голям аквариум :-D, въобще всички изисквания, направо отличничка за новатор, :-D, а рибките ми все се разболяват и умират :-|. А една позната ми каза:"Ами, изобщо не знам колко литра ми беше аквариума, беше някъде толкова (сочи максимум за около 30л), какво е грунд, въобще нямах скривалище, незнам какъв ми беше филтъра..." и пак шлаерите са й живели 5 години!!!!!!!
Е, направо се почувствах като .......идиота!!!!!!!!! Пълен неудачник! :-D
А с мен се държаха много добре във форума, когато поисках съвет, но го забелях това леко високопарничко отношение във форума към някои като мен - лаици :-D, надявам се до скоро ;-)!
Хайде *DRINK* и може пак да се срщнем!
Семейство Харациди!

vasso

Има много случаи ,когато някой е гледал (мъчил) риби в малки съдове без филтрация и грижи. Не мисля, че е похвално. Тук съм забелязал, че повечето хора дават съвети, които да удовлетворят и двете страни- рибите и собственика им! Ако ти умират рибите значи не правиш нещо както трябва. Все пак основното за мен е животинките да са добре и повярвай ми в 30 литра на златните не им е хубаво. Не трябва да се чувстваш като идиот. Аз се почувствах като идиот след като преди години разбрах какви грешки съм допускал и как съм мъчил рибите, а не когато разбрах как се правят нещата. *THUMBS UP*

Alexfield

Риби могат да се гледат или мъчат по много начини. Форумът е място за съвети, за споделяне на опит. Според мен тези съвети трябва да са в посока как трябва да си гледаме рибките, а не какви са минималните условия при които рибките ни може да не умрат.

Възможно ли е да гледаме златна рибка в 3 литрова декоративна сфера без филтрация като и сменяме на всеки 1-2 дни цялата вода? - Възможно е
Възможно ли е тази рибка да умре без да разберем защо? - Възможно е
Възможно ли е същата рибка да не умре? - Възможно е
Все още нямаме зоо-полиция, която да ни държи отговорни и да ни дава на съд за жестоко отношение към животните.

Иначе рибката може да си я храним и така:
http://i48.vbox7.com/player/ext.swf?vid=a8fcf4b0

Всеки от нас има глава на раменете си и може сам да реши за себе си, дали да следва пресиления съвет на 100% или да вземе само това, което му върши работа от него.
И аз съм получавал пресилени съвети и не съм ги изпълнявал на 100%, но те са ми били полезни, за да ме предпазят от бъдещи грешки.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

radha

Да ви кажа за хлора: Имам един познат - съсед. Та той ми разказа как преди 5 години е работил във ВИК, в Бистрица някъде, софийски водопровод. Тогава не съм се интересувала от подробности, параметри на водата или за кой водопровод става въпрос (т.е. нямах рибки), но това, което запомних е следното: Много "яка" компания от колеги се събрали и започвали от сутринта да си поркат. Падат се по двама на смяна. Работата им била да следят количеството хлор, което се вкарва в тръбите питейна вода, с някакви кранове, в някакви стойности...Е, та те тоя точно ден ден се напили токлова яко, че ОООООПС! забравили да врътнат - спрат кранчето с хлора!!! Следва смях: е.....а ти, к'во напра'ихме с хората!!!!! Той вече не работи там и не защото са ги хванали, че пият, а защото си намерил по-добра работа. Така че, който мисли, че сега контрола и качеството на водата поне в София е по-добро и служителите са по-отговорни (не към риби, а към хората дори!), се лъже жестоко...или просто в него е останала някаква надежда *NO*! Аз съм от около един месец зарибена (стартирах :-) на 25.12.09 и ме посътваха/те да не ползвам СЕРА Нитрижец или Aquatan.....Разбирам ви, не трябва да се прекалява с препаратите (нещо като с антибиотиците го схващам аз), ама как да им вярвам на ВИК, като знам още няколко "весели" истории от там!!!!!! А то и мирише на хлор само като пусна чешмата, а водата ми е витошка!!!!!!!! Оф, хайде, че не мога да спра да...абе, не мога да млъкна :-D
Семейство Харациди!

vasso

Това, че веднъж е имало такъв инцидент не значи ,че трябва сега да се слагат някакви препарати "за всеки случай". Като сменяш вода може просто да изчакаш няколко часа-точно каквито са съветите тук. *THUMBS UP*

suntsu69

Како, в да не би съседа да е пръскал за хлебарки, та ти мирише водата на хлор? Да беше от Куртово Конаре, да разправяш истории, ама в София са половината членове на форума и ползват същата вода.

discus

Я моля успокойте страстите. И без обръщения като како,леля,чичо и т.н. Благодаря.

Raven

Хлорирането на водата се прави с дозир помпа, тя е настроена да вкарва определено количество нитрохипохлорид така че да се поддържа  определено ниво на хлор във водата.Помпата е настроена един път и не се пипа повече  ,работата  на техниците е да пълнят резервоарът и с белина и да взимат контролни проби от време на време.
Никой не сипва хлор на ръка или с кранче или с кофата...
Това са легенди, проби се взимат на всеки кръгъл час от техник който следи системата, а лабораторията прави проби на няколко часа.
Работил съм точно тази работа преди доста години, не вярвам от тогава до сега системата така да е деградирала че да са минали на ръчно подаване.

А иначе разбира се че всеки има право да се съмнява в качеството на водата и в качеството на обслужващият персонал, но за това просто трябва да се ползват тестове . ;-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

ogogogo

Аз живея в Дружба и като напълня ваната на детето трябва да ви кажа че
направо си мерише на хлор и все едно съм я напълнил с мляко.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

miTko

Цитат на: radha - 19.01.2010 19:47
А една позната ми каза:"Ами, изобщо не знам колко литра ми беше аквариума, беше някъде толкова (сочи максимум за около 30л), какво е грунд, въобще нямах скривалище, незнам какъв ми беше филтъра..." и пак шлаерите са й живели 5 години!!!!!!!

Ако гледаш предаването на Карбовски, ще видиш как хора живеят при нечовешки условия. Това означава ли че ТРЯБВА да живеят при такива и да са пример за подражание? *dontknow*
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (2)

28879

Публикации: 4
Прегледи: 3298

29611

Публикации: 12
Прегледи: 3841