• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 06:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

подуто око на рамирези

Започната от petar99, 25.11.2012 18:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

petar99

Преди млко видях, че едното око на рамирезито ми почва да се надува. Преди няколко дена стана същото с женската ми, но не се учудих, понеже мъжкия постоянно я гонеше, но видях, че същото почва и с мъжкото сега, а то си е много хубав екземпляр и вече за него се тревожа, така че ако някой знае как се лекува моля да каже.

kiril_m

Попълни бланката в началото на раздела, дава по-точна информация.
Пусни снимка, ако можеш.

petar99

Обем на аквариума:...........54л.

Височина:...........35см.

Грунд
Дебелина на дъното:...........5-6см.
Размер на камъчетата:...........2мм, има и някой по 5

Осветление:...........2х15w

Филтрация
Аераторна помпа (без гъба):...........да
Аераторна помпа (с гъба):...........няма
Вътршен филтър л/ч:...........несъм сигурен, но е 5w
Външен филтър л/ч:...........няма
Система за СО2: ...........няма

Филтрите работят(непрекъснато) или (изключвам ги за .... часа).непрекъснато

Дата на стартиране на аквариума:...........някъде 5-10 май.2012г.

Промени в аквариума и оборудването през последните 20 дни:няма
(смяна на голямо количество вода, спиране на тока, пускане на система за CO2 или нов филтър)
...........днес смених голямо количество вода

Използвани препарати, лекарства през последните 20 дни:...........няма

Вода
Сменям по 22литра (процента) на всеки10-15дни.
При смяната: Водата е третирана с aquasana. Водата е с температура зависи, ако е престояла е студена, ако е направо третирана с  aquasana топла, но ако е студена първо иливам първата част от водата и оставям нагревателя да я стопли и после изливам другата част, за да няма голям температурен шок.
Температурата на водата в аквариума е 30 градуса.

Храна
Видове храна:...........телешко сърце с витамини, чесън и др. хироноус, артемия и понякога люспи и гранули
Колко често храните рибките си:...........вечер всеки ден
За колко време рибките изяждат порциите си:...........не съм ги броял тя пада по дъното и после нтатък всичко, което може да яде от дъното си я обира.

Растения:
Колко % от дъното е засадено с растения:...........30
Колко % са бързо растящи:.........85
Колко плуващи:..........0

Риби:
Полово зрели(видове, брой):............мъжко рамирези1, гупи4 плати3 и черни неони4
Млади риби(видове, брой):............бебе дискус(скоро ще вземам по- голям аквариум) едно
Нови риби през последните 20 дни(видове, брой):...........3 коридораси панди
първо имах две рамирезита, мъжко и женско. На женското му се наду едноко око много, но не му обърнах внимание, понеже мъжкия постоянно го гонеше и си помислих, че е от това. Женското умря и след два- три, може би четири дена се почнаха да се надуват очите и на мъжкоо, но малко и се надуха и двете.не е засягала други риби болестта и се надявам мъжкия да се оправи.

Myxa TepopucT

Мене ме съмнява това да е някаква инфекция, появила се от не често сменяне на водата, защото Рамирезитата обичат чистата вода и не само те и Дискусите и те искат водата да им е чиста.

petar99

Да аз се поразтърсих и сеоказа, че е от водата, но почвам да сменям по- често.

Myxa TepopucT

Колега как е рамирезито.

petar99

днес го видях умряло(очите и перките му бяха изядени, вероятно дело на дискуса) , но болестта засегна само рамирезите, и мъжкия обаче стоя много по- дълго, като очите му първо бяха малко надути, после с течението на времето се надуха много, мисля, че и корема му се наду, но все пак сега ще трябва да си взем анова двойка, а може тя да се окаже добра.
"всяко зло за добро" :-)

wwladoo

Колеги, различните видове Апистограми,в това число и Рамирези не разбрахте ли,че в повечето случаи не могат да се гледат в общи аквариуми и да се процедира с тях като с другите рибки.Гледат се обикновенно с осмозна вода,обичат чиста, но и Мека и Кисела вода, а ако показателите на водата в даден регион не са такива т.е. не е мека а твърда, честата смяна на водата влошава положението.Да често се случва при Рамирези подуване на око,разни гъбични заболявания по тялото или по перки и опашка-причината е водата и условията в които се гледат и в повечето случаи си заминават.. ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Stanislav.D

Така като го описа с подуването  и на корема мисля че  е била инфекция,която се лекува с метронидазол 1-2мг./л. до 10мг/л./в тежките случаи/.
Symphysodon aequifasciatus
Pterophyllum scalare  MANACAPURU 
Monodactylus Sebae
Monodactylus Argentum
Apteronotus albifrons
Sturisoma panamense
Cyphotilapia frontosa Kigoma
Cyphotilapia gibberosa Mpimbwe
Cyphotilapia gibberosa Blue Zair Moba
Parachromis managuensis
Amphilophus

Similar topics (5)