• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 01:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Подут анциструс

Започната от teleskop, 25.02.2012 11:54

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

teleskop

Здравейте! Забелязах днес че женският ми сом, изглежда по-странно от преди. Долната част на тялото му е подута, в тънката му част има като топченце. Някой може ли да ми каже на какво се дължи това- хайвер ли ще хвърля или нещо не е наред. :

menshot

Цитат на: teleskop - 25.02.2012 11:54
Здравейте! Забелязах днес че женският ми сом, изглежда по-странно от преди. Долната част на тялото му е подута, в тънката му част има като топченце. Някой може ли да ми каже на какво се дължи това- хайвер ли ще хвърля или нещо не е наред. :

Бременна е - поздравления !  *DRINK*
Но направи още една по ясна снимка за да е сигурно !

stoio0 xD

Дай повече информация имаш ли мъжкар?

teleskop

В аквариума са два мъжки и две женски. Как трябва да процедирам сега с тази бременна женска? Има една керамична хралупка и единия мъжки все там стои.

: 25.02.2012г 12:12ч

MeTogu

Според мен е типичен пример за газова емболия (рибката ти има проблем с червата).
Препоръчвам пълен глад,много аерация и обилна смяна на свежа вода.
Ако до 2-5 дни не спадне  може да се направи масаж,рибката е голяма и няма да и навреди (но това не се препоръчва за начинаещи)Ако не се оправи до няколко дни ще помагаме по другия начин.Дръж ни в течение.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Mirobg

Цитат на: ivanchoy_mk - 25.02.2012 15:50
Абе направо си е мъжки!!
или го слагай в прясна вода нему давай храна и ако не се оправи Шебека е казал какво ,ще стане. *SORRY*
Това бе върха на сладоледа.:o
Да очаква ли съвет от сорта на "хвани го  плясни на пода,за да пр**не"?
Методи го е казал,пълен глад.

: 25.02.2012г 15:03ч
Женски е!
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

teleskop

моля само хора които са компетентни да се изказват.щом може да каже някои че сомът е мъжки със сигурност няма да го взема под внимание,става ми веднага ясно колко разбира!!!методи как да деиствам точно.поздрави на това момче!!!

nikolay0876

Колега, по- леко с тона. И ако направиш по- добри снимки, и кажеш на каква възраст и размер е анциструса, много хора ще ти кажат че е мъжки. А какво ще вземеш под внимание си е твоя грижа. Пак казвам за мен, е почти 90% че е мъжки. Аз имам поне 15 бр такива сомчета. Айде със здраве и дано се оправи рибока.

DJER

Не се заблуждавайте по мустачките, те са само  в една линия(имам такива женски работещи) ако има и нагоре към очите вече е мъжки, но от тази снимка не видях такива. Да рибата ти е с проблем и я отдели някъде на чисто и силна аерация и глад(дано не е късно вече).Най разумно е както те е посътветвал колегата да я масажираш и да я освободиш.

Rainbow sid

Това е женски анциструс с газова емболия или чревни паразити.Виж дали не се подава нещо от ануса.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Rainbow sid

Цитат на: 6ebeka - 25.02.2012 18:01
това е на 100% женски анциструс и така да се изразя просто се е задръстил и неможе да си изхвърли хайвера и се е подула за съжаление няма оправия,чакане му е майката :-(

Колега, това не е подуване от хайвер!Забележи подутините са две.Има и на ануса.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

teleskop

рибата е още жива.мисля че е по добре.не е отделена за да не се стресира.които и позна пола (женски)има поздеави от мен. *BRAVO*

menshot

Цитат на: teleskop - 26.02.2012 10:07
рибата е още жива.мисля че е по добре.не е отделена за да не се стресира.които и позна пола (женски)има поздеави от мен. *BRAVO*
Ти от къде озна, че е женски.Да не е родил !?

teleskop

27.02.2012 20:46 #13 Last Edit: 27.02.2012 21:14 by NO CARRIER
[k]imal e pokolenie v predi6niqt mu sobstvenik,daje i dve malki vzex togava ot tozi 4ift.[/k]

niki

Често пъти подуването на корема, се дължи на инфекции на червата и вътрешните органи. Рибката не може да изхвърля течностите. В последният стадий, рибката се подува и люспите настръхват, защото се събира течност в торбичките на люспите. Очите се подуват. Болестта се нарича воднянка. На снимката не мога да видя дали са настръхнали люспите.

Similar topics (5)

57578

Публикации: 13
Прегледи: 4515

28231

Публикации: 16
Прегледи: 8751

41900

Публикации: 3
Прегледи: 2753

44366

Публикации: 0