• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 16:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Съвместимост ?

Започната от ivanchoy_mk, 19.02.2012 10:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivanchoy_mk

Здравейте!!
След малко прекъсване реших пак, да напълня една 40 литрова локва.
Та решил съм да си взема 4 рамирезита 6 червени неона и 2 кориадоса!
Искам да ми кажете дали има някъква възможност да съжителстват тези риби заедно?

didoman

За 40 литра са много. Отначало няма да има проблеми, докато Рамирезитата не ги удари хормона.
Един от бедните студенти :)

ivanchoy_mk

Цитат на: didoman - 19.02.2012 11:27
За 40 литра са много. Отначало няма да има проблеми, докато Рамирезитата не ги удари хормона.
Посъветвай ме кой да махна от изброените!

Boromir

Може и да не махаш нищо не са чак толкова много , няма смисъл да гледаш 4 риби по 2-3см и на всяка да има по 10л вода. Направи си сметката средно на 1см (дължина от тялото на рибата) трябва да има осигурено около 1л. вода, или иначе казано за сладководен аквариум трябва да осигуриш между 100 и 150 квадратни сантиметра пространство на риба.
Shrimp Breeding Lover

grigor nakov

колега няма да имаш проблеми слагай смело и им се радвай,само рамирезито да не е чифт ;-)

cwetalin

Цитат на: didoman - 19.02.2012 11:27

Имайки предвид как мрат тези рамирезита в последно време, може и да не стигне до проблема с хормоните...

teodorcho

Слагай ги колега, няма да имаш проблем.  :-)

ivanchoy_mk

Здравейте колеги.
Поради моята преценка вместо неони си взех Хемиграмус Пулхер 6 броя сега мога ли отново да  се побера в литража,понеже тези тетри са по- големки

Mitko80

Цитат на: ivanchoy_mk - 03.03.2012 22:13
Здравейте колеги.
Поради моята преценка вместо неони си взех Хемиграмус Пулхер 6 броя сега мога ли отново да  се побера в литража,понеже тези тетри са по- големки
http://aquariumbg.com/index2.php?inspage=show_item.txt&id=197&vid=1

DJER

При този обем вземи само двойка рамирези, за 4 не е добра идеята и ще се оплакваш като колегата че измират.

Richie

Привет колега,според мен е най добре да си оставиш неоните и да махнеш рамирезито,макар че и двата вида са миролюбиви,така и неоните ще си плуват заедно и ще са оцветени добре  :-)