• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
07.06.2024 12:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Астронатусите ми посивяха?

Започната от ryca_pryca, 08.11.2009 22:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ryca_pryca

Здравейте, от вчера имам 3 астронатуса, 2 ягуара и няколко сома в 500 л аквариум. След много мъки го пуснахме в действие, вчера и днес до преди малко рибите си се държаха нормално. Сега обаче забелязах, че двата мъжки астронатуса са почти бели - черният им цвят въобще го няма. Хапят се по устите, мъжкият ягуар само мести камънака, а женската му лежи и пъшка. Според вас това нормално ли е? Стресирани ли са, хайвери ли ще ми хвърлят? *dontknow*

zambo

Кога е стартиран аквариума и каква му е филтрацията ? Опиши го . Колкото можеш по-подробно .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ryca_pryca

Говорих с fasciatum, който също гледа такива сладки рибки и той каза, че е напълно нормално да си сменят цвета като хамелеони. Не зависело от нищо конкретно (може би евентуално стрес, при бой и т.н.).
Иначе филтрацията е външна помпа, включена постоянно, не знам какъв й е капацитетът, но знам, че им наруших азотния цикъл с измиването на всичките й компоненти (просто не знаех, че не трябва).
Стартиран е на 7.11.2009 г., като преди това е работил в същия състав (+още 3 астронотуса и 2 акули) около 2 години. Водата вече я сменях веднъж изцяло (в смисъл над 50%) и веднъж допълвах с нова преди това. Сипвала съм акватан и при двата пъти. Наливам направо от чешмата, със същата температура (която се поддържа от нагревател Sera на 27 градуса).
Осветлението са 3 пури, които пускам през целия ден и нощем гася.