• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 06:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Натравяне с храна

Започната от Caxapa, 13.02.2011 21:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

До   dok70 !  Както писах  вече е в кофата тази храна но беше в границите на срок на годност. Първия път имах смъртност в два от аквариумите ми  и го отдадох на неточно измерване на параметрите на водата. Втория път заради малките(бебета гупи и хелери) захранвах с тази храна  в този аквариум. Пак  напомням: от малките няма как да разбера колко са измрели но от тези достигнали търговска големина бяха много. след спиране на хранене с тази храна спират и жертвите като сега последно отшумя проблема за два дена-три с масовия мор. Та след масовото измиране  през следващите два дни  намерих по две риби  умрели. Колко и как става този номер нямам представа предвид това, че през времето  на измиране съм бил на работа. Нови риби не съм добавял.  Констатирах причината и е локализирах над проблемната храна . Споделих   проблема си  с цел избягване на понататъшни проблеми от този род  евентуално при други колеги. Жалко само, че не си записах партидния номер на опаковката за да се направи проверка по него или поне да се следи за  евентуални поражения при други  колеги с такъв номер. След като спрях да храня при всичките  инцидентни случаи са спирали и смъртните случаи в аквариума. В големият- 200 литров не храня с тази храна. Веднъж или два пъти давах  на рибите си там  но скалариите ми е плюеха и отказваха да ядат от нея. Единствено  две златни на колега който ми ги подари  си хапваха от тази  храна настървено и по много а са все още живи. Давал съм от тази храна по малко като допълнително на рибите си и нищо не съм забелязвал да  има нередно. Но като хранех  с нея като основно станаха тези проблеми. Колкото до видовете риби  съм споменал. Неонки, гупи, хелери и анциструси от всички възрастови граници. А пинцетите и помощните средства с които обслужваме акваримите си са наш избор колко и какви да бъдат. Просто малко повече се вманиачвам на тази тема и то не от вчера след инцидента.

Morphined

Цитат на: Caxapa - 17.02.2011 07:39
Та след масовото измиране  през следващите два дни  намерих по две риби  умрели. Колко и как става този номер нямам представа предвид това, че през времето  на измиране съм бил на работа.

Не очаквай всички риби да умрат на място и веднага след отравянето. Все още може да имаш отровени риби,които да умрат през следващите дни. За съжаление знам от опит :( Днес имам подозрение за един натровен хелер. Това въобще "лекува" ли се ? В смисъкл някоя по-'Силна" и здрава риба дали има шанс да оцелее ? Мисля,че имах един М хелер,който се спаси (при положение,че и шипът му бе изяден от едни кои-та и натровен и все пак оцеля)

Similar topics (5)

49471

Публикации: 10
Прегледи: 4819

28128

Публикации: 2
Прегледи: 2084

35282

Публикации: 0
Прегледи: 1906

48875

Публикации: 9
Прегледи: 3451