• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 03:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Hypostomus plecostomus

Започната от MANDRIN, 11.09.2013 13:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MANDRIN

Здравейте,
от около година имам 2бр. Hypostomus plecostomus. Единия е нормален а другия е албинос. В аквариума живеят още 3 ботии клоуни, 3 меланотения босмани, 2 пангасиуса и едно лабео. Всичко си беше нормално, докато един ден албиноса не умря (изведнъж се случиха нещата). Станах сутринта, светнах осветлението и го виждам, че стои неподвижно до един корен (все още диша и като бръкна да го пипна с нещо - мърда) и с някъкви рани по главата. Лабеото и едната ботия го кълваха от време на време, което не се е случвало до сега, а живеят заедно повече от половин година може би. Според вас на какво може да се дължи това нещо?
Аквариума е 150л. Според мен го поддържам много добре. Веднъж седмично сменям около 1/3 от водата, като сифонирам дъното. Ако има нужда през останалите дни доливам вода, чистя стъклата много често, храня всеки ден....абе изобщо правя нещата, така както трябва (или поне според мен е така).
Благодаря предварително!

grigor nakov

Без снимка не може да се определи ;-)

MANDRIN

Ох знам, че ще е трудно, но за съжаление нямам. Интересното е, че само на тази риба се случи това. Ако е проблем с водата, едва ли щеше да се случи само на нея. Въпреки всичко, след като извадих трупа смених 1/3 от водата за всеки случай (бяха минали 5 дни от предишния път и едва ли е голям проблем).
: 11.09.2013г 13:01ч
Успях да изнамеря снимка. Правена е на 19.08.2013. Не знам дали ще помогне с нещо. Единственното което ме притеснява са тези израстаци над устата. По другия ми екземпляр такива няма.

: 11.09.2013г 18:06ч
Друго, което се сещам е, че малко преди да умре почти му бяха изкочили очите или поне така изглеждаше. Имаше бяло петно (като току-що охлузена кожа на човек, преди да почне да кърви  :-)) над окото.....