• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.07.2025 21:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

две от рибките ми изчезнахнаха

Започната от avrora, 27.11.2010 00:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

avrora

незнам къде да създам темата затова я създадох тук. Две рибки: мъжки хелер и данио изчезнаха. Отглеждам още и сомче и по-голямо данио. Къде може да са?

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

avrora

MeTogu

Mu3epHuk

Предполагам, че обемът на аквариума ти е малък щом си се спряла само на тези няколко рибки. Това означава, че възможните скрити местенца са доста по-малко. Огледай добре за рибни остатъци. Ако не са напускали аквариума сами (защото се случва да изскочат, ако нямат капак или да изскочат докато чистиш и не си ги видяла) , то следва да са някъде там - вътре в аквариума. Аз също съм имал подобен случай, само че с коридорас и анцитрус. Не успях да ги намеря в 22 литровия си аквариум, а водата видимо бе започнала да помътнява и добива специфична, неприятна миризма. Остатъка от сомчето (външната му обвивка) намерих месец и нещо по-късно, а анцитруса беше изчезнал безследно. Огледай възможните скривалища, зад филтъра, около аквариума, зад него... въобще навсякъде където може. Ако водата помътнее и мирише - търси по-старателно!

macipis

Имаш ли котка :) ?
Пък иначе не се кахъри, отиди в магазина и си купи нови, но преди това както каза ''Мизерник'' разрови навсякъде или сифонирай.

avrora

27.11.2010 19:27 #6 Last Edit: 28.11.2010 11:29 by nikolaytoshev
Намерих едната на пода. Капака ми е стъклен и нямам котка. Другата я няма във водата.

Buhoff

И аз така колега с един женски хелер. Капака винаги затворен а го намерих на 2 ден на земята станал на чироз =-O. Гледай внимателно за съжаление сигурно ще намериш и другата извън аквариума

MeTogu

А може и да е в другия край на стаята даже,да не казвам в другата.

Similar topics (5)

45157

Започната от gladnika

Публикации: 2
Прегледи: 2094

42018

Публикации: 14
Прегледи: 6127

31889

Публикации: 9
Прегледи: 4699

58009