• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 20:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Безцветни неонки

Започната от marchelo305, 25.02.2012 00:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

marchelo305

Здравейте отскоро се занимавам със отглеждането на декоративни рибки първо взех 5 бройки червен неон и са идеални на цвят сега преди една седмица взех още 20 броя но червеното почти и го няма, а пак са червен неон дали ще си оправят цветовете и те ели ще останат така безцветни? храна ги с тубифекс и някаква храна за цвят.

Slavov

Само неони ли гледаш в аквариума ? Че възможно от стрес да са им изчезнали цветовете...

grigor nakov

тубифекса не е за цвят и недей повече им давай да не си вкараш някоя болест в аквариума,почни да им даваш Тетра-дискус(червената гранула), ;-)но преди това им я стривай с ръка за да я погълнат и ще видиш разлика след 3 дни ;-)

marchelo305

Цитат на: Slavov - 25.02.2012 00:14
Само неони ли гледаш в аквариума ? Че възможно от стрес да са им изчезнали цветовете...
Имам и няколко малки анцитруса и 2 кулета 7 разбора и това е но другите 5 неона който ги взех една седмица по рано са идеални

: 25.02.2012г 00:12ч
Цитат на: 6ebeka - 25.02.2012 00:15
тубифекса не е за цвят и недей повече им давай да не си вкараш някоя болест в аквариума,почни да им даваш Тетра-дискус(червената гранула), ;-)но преди това им я стривай с ръка за да я погълнат и ще видиш разлика след 3 дни ;-)

vanko 2

Най-вероятно още са стресирани , а за тубифекса аз си позволявам да давам на моите неони, но рядко и много хубаво промит.

menshot

Цитат на: marchelo305 - 25.02.2012 00:12
Здравейте отскоро се занимавам със отглеждането на декоративни рибки първо взех 5 бройки червен неон и са идеални на цвят сега преди една седмица взех още 20 броя но червеното почти и го няма, а пак са червен неон дали ще си оправят цветовете и те ели ще останат така безцветни? храна ги с тубифекс и някаква храна за цвят.
Предлагам ти да не ги храниш с тубифекс и за по-хубав цвят да сложиш цветна лампа ( купува се от зоо магазина.Тя е 3 цвята)
Цветовете им стават прекрасни с лампа!  *DRINK*

salamandar

И при мен се получи нещо подобно.Имам 20 обикновенни неона,и един ден реших да си разместя растенията.Естествено с голям ентусиазъм и бързина  :-[ вдигнах мътилка докато изкоренявам всичко и намествам наново.И вечерта видях 2 неонки,на които червеният цвят много взе да наподобява кафяв и като цяло бяха потъмняли.Със сигурност бях разбутал всички параметри на водата.Така че ако си правил нещо подобно не се чуди на какво се дължи обезцветяването им.
Посъветваха ме 2-3 дневна смяна на водата,и намаляване дажбата на храна докато се стабилизират.Е 4 малки хелара 2 неонки и 2 женски хелара си заминаха заради бързината ми.Дано при теб дане се случи това.

niki

Ако няма признаци на заболяване, неоните се обезцветяват, когато са под стрес.

Nikola 1

Цитат на: menshot - 25.02.2012 09:49
Предлагам ти да не ги храниш с тубифекс и за по-хубав цвят да сложиш цветна лампа ( купува се от зоо магазина.Тя е 3 цвята)
Цветовете им стават прекрасни с лампа!  *DRINK*

Лампата подсилва цветовете, но определено не оцветява рибите и аквариумните обитатели. За доброто здраве и оцветяване на рибите си има определени храни и начини на хранене.

Slavov

Цитат на: niki - 28.02.2012 10:19
Ако няма признаци на заболяване, неоните се обезцветяват, когато са под стрес.
A спри се бе  майката му д**** цяла сутрин си губя времето да ти чета безсмислените мнения!!!     

*spam *dontknow*

niki

Съжалявам колега че се засягаш, но неоните наистина когато са под стрес се обезцветяват. Имал съм неони и знам, че е така. Ще помоля и други колеги изкажат мнение по този въпрос.

Slavov

Да, то е така, ама и при другите теми който участваш, те просто вече са изкоментирани... няма лошо че гониш 100 мниения, всеки гони нещо в живота, но все си мисля че не е това начина.

Nikiengi

Първо виж дали става въпрос за едни и същи вид рибки! Съществува неонова тетра и червен неон, да не би първите които са купени да са червен неон, а следващите да са неонови тетри, какво имам в предвид, това е червен неон: http://aquariumbg.com/fish.php?fish=630, а това - неонова тетра: http://aquariumbg.com/fish.php?fish=628! Просто обърни внимание и на това!  :-)

Асен Евгениев

Цитат на: Slavov - 28.02.2012 10:36
A спри се бе  майката му д**** цяла сутрин си губя времето да ти чета безсмислените мнения!!!     

*spam *dontknow*
*offtopic Новите правила доведоха и до този феномен - членове, регистрирани преди 7 /СЕДЕМ/ години, в случая niki,
за 2 дни да се опитват да направят това, което не са направили за 2000 дни /но и не е имало нужда/. :duvar:
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Slavov

*offtopic Преди форума си беше чист, с точни коментари, без излишни изказвания. А сега всеки се мъчи кой къде да се вмъкне и става банално, 1 и също нещо се говори 2 пъти в темата, ииии всички реални вариянти по даден проблем се изброяват, и след това почват спамерите да казват според тях кой вариянт е правилен. Супер дразнещо, по добре да им се дава там фрее пазара иии да се свършва...

Similar topics (5)

45033

Публикации: 2
Прегледи: 2212

33991

Публикации: 3
Прегледи: 3061

38514

Започната от TiL

Публикации: 2
Прегледи: 2912

40288