• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 23:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

въпрос за бета

Започната от tosh_97, 04.04.2011 01:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pl86

Ако си решил да ги размножаваш ... ОК, прочети има много теми.

Но нямам как да свикнат ... и да заживеят щасливо до старини  :-P , ще ги събереш, ще има бой и хайвер .... или само бой и в двата случея пак трябва да ги разделиш ;)

Рибата е супер, и аквата добре си подредил остави го сам ... няма да сбъркаш ;)

ПС: Размножават се при 30 градуса ... нали знаеш, без нагревател изобщо не се опитвай.
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

Slavov

*offtopic навсякъде пише , че не могат да живеят добре бетите, а само при мен ли си живеят безпроблемно 2 женски с 1 мъжка иии дори първата 1 седмица в аквариума бяха нераздделно заедно като стадо, можеби защото ги взех на 4/5 месеца новородени , и винаги са си били заедно ?

pl86

*offtopic Да , за това е  , имат установена ярархия ,предполагам имат и доста място не е 16л аквариума ти ;). Чел съм че може и няколколко мъжки, ако са гледани от по-мални заедно, да има установен лидер и той да плува навсякъде, докато другите се спотайват и пазят собствена територия. Би било уникално интересно да се види, ако изобщо е вярно.
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

reaskol

Цитат на: pl86 - 05.04.2011 00:58
*offtopic Да , за това е  , имат установена ярархия ,предполагам имат и доста място не е 16л аквариума ти ;). Чел съм че може и няколколко мъжки, ако са гледани от по-мални заедно, да има установен лидер и той да плува навсякъде, докато другите се спотайват и пазят собствена територия. Би било уникално интересно да се види, ако изобщо е вярно.
Лично мои малки са били така, обаче от време на време забелязвах някоя нахапана ;д

Nikiengi

При мен дори и малките, които са вече на 3 месеца и живеят заедно, се похапват една друга (без сериозни наранявания), ей така за здрсти. А двойката ми живее в един 50 л аквариум с други риби, даже и скаларии, мирно и тихо и на две седмици си хвърля хайвер вътре в общия аквариум). Ако имах още място в гаража за аквариуми, сигурно щях да имам към 500-600 бр. сега.

tosh_97

скоро тези дни ще се сдобия с 1 или 2 30литрови и тогава вече бетата ще има камина 25w

reaskol

Цитат на: Nikiengi - 05.04.2011 08:51
При мен дори и малките, които са вече на 3 месеца и живеят заедно, се похапват една друга (без сериозни наранявания), ей така за здрсти. А двойката ми живее в един 50 л аквариум с други риби, даже и скаларии, мирно и тихо и на две седмици си хвърля хайвер вътре в общия аквариум). Ако имах още място в гаража за аквариуми, сигурно щях да имам към 500-600 бр. сега.
Да, като свикне един чифт става много лесно. При мен сега 2 млади халфмоони се спукаха от бой вече 3-ти ден и хайвер няма, женската остана без люспи месото и се вижда вече ама тц... мъжкия не я пуска. Направил половиния аквариум в гнездо и женската приближили става лошо.   ]:->  Дигнах до 32 градуса и пак нямаше ефект, преди малко искарах женската дано оцелей  :-(

tosh_97

искам да попитам от каде в пловдив мога да си закупя женската

tosh_97

31.05.2011 17:27 #23 Last Edit: 31.05.2011 18:19 by Caxapa
Вече си има жена и са положили хайвер.                                                                                                                                                                                                    Моля за ключ! *lock                                                                                                                                              

Similar topics (5)

28747

Публикации: 3
Прегледи: 4019

19088

Публикации: 7
Прегледи: 3809

20651

Публикации: 14
Прегледи: 8196

44135

Започната от Stefot0