• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 16:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

какво ми е нужно за АКВАРИУМ ОКОЛО 15Л.

Започната от миа, 30.05.2007 21:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aquarius

Ами гупите раждат приблизително през 25-30 дни, минал ли е един месец от последното им раждане? Ако е минал значи очаквай всеки момент, ако не е минал ще трябва да почакаш още. Интересно ми е какво ще правиш с малките, след като родят и двете по примерно 20-30 малки всяка, но ти си знаеш.

sabrina

пак сабрина ]:->.бебетата нищо че са много не ги оставям на естествения подбор.наистина са много но си ги пускам в отделно аквариумче където е голяма гъчканица.откакто съм го взела това аквариумче не съм сменяла водата сега ми се налага и незнам как ще ги изловя.

Aquarius

Цитат на: sabrina - 09.06.2007 12:53
пак сабрина ]:->.бебетата нищо че са много не ги оставям на естествения подбор.наистина са много но си ги пускам в отделно аквариумче където е голяма гъчканица.откакто съм го взела това аквариумче не съм сменяла водата сега ми се налага и незнам как ще ги изловя.

Нямаш грижи. Отиди до най-близкият магазин "Всичко по левче" и си купи за 50ст една пластмасова цетка с много финна мрежичка и готово! Другият вариант е специално кепче от някой зоомагазин, но верочтно няма да е под 2лв.

sabrina

кепче си имам.за по лесно преди правех ето това
слагам една купа (сега ще трябва кофа) и прецеждам малките през кепчето след това бързо ги пускам в някой буркан защото скачат.веднъж изпълнявах тази процедура в банята и докато напълня буркана 2-3 сек. малите подскачаха из мивката и ги ловях с четката ми за зъби за да не ги нараня с пръсти.

Aquarius

Щом имаш кепче тогава ги лови с него, а не ги цеди, защото като ги прецеждаш, боклуците също остават в кепчето и второ, като ги вадиш от аквариума просто си сложи ръчичката върху кепчето, за да не изкочат от него. Не знам и не искам да си представя, как си ги ловила с четка за зъби. Според мен, тези четки, с колкото и меки косми да са, ще увредят повече рибките, от колкото пръстите ти. А за другото и аз съм чувал, че температурата на човешките ръце може да опари рибките, но е по-добрият вариант, ако изобщо е вярно, от колкото да ги ловиш с четка за зъби (чак ме побиха тръпки). Съдът, в който ще ги сложиш, докато миеш аквариумчето им, няма значени само да е чист и да има в него вода.  ;-)

sabrina

за съжаление след тази случка почнах да си слагам ръката върху кепчето.няма ли да е по добре прецеждане вместо изловяване

Aquarius

Според мен не, защото, както вече казах в предходния пост, като ги прецедиш, мръсотията ще остане в кепчето, ти ще я пуснеш заедно с рибките в лигена и после по обратния път в аквариума. Какъв е смисъла да го чистиш тогава?

sabrina

налага ми се да пътувам за дълго до село ще си взема рибките. в найлоново пликче ли да ги сложа.селото е плевенско. далеко.мога и да се разубедя да ги взема но все пак е добре да знам.

sabrina

можете ли дая ми пратите снимка на боция


sabrina

да потърсих си но снимката беше малка.благодаря

Deacon

 *offtopic Съжалявам за оф-а ама не се сдържам !!!
Sabrina ти си като онази Сабрина от филмчето - вещицата... Ту си Миа, ту си Sabrina... много се забавлявах докато четох темата... Напомняш ми на мен самия, когато бях на твоите години... А тогава най-близкия магазин за декоративни рибки беше на 50км. от  нашия град. 1-2 години препрочитах единственната книга в от библиотеката( в читалището) преди да успея да навия баща ми да отидем и да ми купи аквариум (20л.) и 5-6 рибки (от които само 2 гупи оцеляха след 1-вата седмица)... ееех спомени...
Не се отчайвай, питай тук всеки с радост ше ти помогне...
Още веднъж се извинявам за Оф-топика.

sabrina

наистина се кръстих като сабрина от филмчето.не съм се отчаяла все още даже се сдобих с анубиас в саксийка.и аз започнах от две гупи и две скаларии.които умряха.

Similar topics (5)

9675

Публикации: 6
Прегледи: 3517

35563

Започната от BlackHawk


Публикации: 4
Прегледи: 3482

3680

Публикации: 18
Прегледи: 9243

3611

Публикации: 4
Прегледи: 3336

13987

Публикации: 5
Прегледи: 2389