• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.07.2025 15:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

тубифекс

Започната от rahmi_91, 29.07.2010 13:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rahmi_91

Как да дезенфекцирам  живата храна тубифекс заденесе разболеят рибите ? *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*

MeTogu

Оставяш 4-5 дена на течаща вода и отвираш само чистите топчета.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

rahmi_91

да слагам ли някакво лекарство (калиев перманганат) примерно за да дезенфекцира

kdravia

Аз винаги съм го давал както ми го докарват от София.
Докато има шарани,ще има и рибари!

MeTogu

29.07.2010 13:56 #4 Last Edit: 30.07.2010 00:39 by MeTogu
С лекарства не се занимавай. Просто го остави на течаща вода и всяка сутрин и вечер го промивай на силна струя и внимателно изливай боклуците. След 5-6-я ден можеш спокойно да даваш на рибите.

wwladoo

29.07.2010 16:23 #5 Last Edit: 30.07.2010 00:45 by wwladoo
Цитат на: rahmi_91 - 29.07.2010 13:41
да слагам ли някакво лекарство (калиев перманганат) примерно за да дезенфекцира
Освен промивката на течаща вода(самите червеи избутват умрелите от топката)и се отстраняват от теб,и се прави промивка със слаб разствор на калиев перманганат,особенно за по капризни риби(от рода на дискуси и др.)да не вкараш някакви паразити и бактерии!!! ;-) :-)То един път става и после съжаляваш(където има една приказка,вържи попа да е мирно селото) ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Асен Евгениев

Аз го давам така, както го взимам от пазара, което си е рисково. Но до сега не съм имал проблеми.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kdravia

Цитат на: akapulko - 29.07.2010 23:15
Аз го давам така, както го взимам от пазара, което си е рисково. Но до сега не съм имал проблеми.
*THUMBS UP*   Абе то и аз така,да не чуе дявол.
Докато има шарани,ще има и рибари!

totishish

А да попитам някой ползвал ли е сушен тубифлекс и при положение че е сушен може ли пак да има бацили в него и най важното дали рибоците ще го ядат

MeTogu

Аз ползавам и 100% е обезпаразитен както и 90% не толкова ефективен според мен.Ама какво да правя купил съм го ще го давам.Моя съвет е да не го ползваш.

totishish

wwladoo

Цитат на: totishish - 30.07.2010 08:32
А да попитам някой ползвал ли е сушен тубифлекс и при положение че е сушен може ли пак да има бацили в него и най важното дали рибоците ще го ядат
Ползвал съм сушен на JBL-но просто от любопитство,изядоха го бетите но ефекта не е като замразеният или живият!!Стига да не е с изтекъл срок,мисля,че няма проблеми-но някои рибоци му се мръщят..... ;-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Similar topics (4)

3722

Започната от Quacker

Публикации: 9
Прегледи: 6336

30786

Публикации: 5
Прегледи: 3713

28472

Публикации: 13
Прегледи: 6778

26197