• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 05:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Други риби имаш ли? А оглеждала ли си да не би и ти да имаш планарии?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

marta

Да в 112л имам освен двата сома и около 9 големи скариди (за малките незнам дали са се излюпили), та имам и 11 кардинала и около 7 бебета кардиналчета. Охлюви ми се навъдиха от растенията, които купувах... има няколко вида.. трудно им запомням имената но има от тези с издължената черупка нагоре и тези с плоската кръгла черупка. И са в поносимо количество все още, макар да виждам във всякакви размери. Дори имам и албиносна форма на доста голям охлюв. Може да е др вид и още да не се е оцветил ... незнам

NO CARRIER

Обсъждано е, ама не си спомням (старост-нерадост) дали кардиналите не закусват с малките скаридки.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Деян

Цитат на: NO CARRIER - 23.12.2010 16:34
Обсъждано е, ама не си спомням (старост-нерадост) дали кардиналите не закусват с малките скаридки.

С охота...

marta

Доста е вероятно... то и скаридките закусват с хайвер на кардинали, но явно не дооглеждат щом се излюпиха няколко :)

marta

Оказа се, че снощи като се загледах с лупата видях над 10 съвсем малки скаридки около 0.5см. Явно въпреки кардиналите популацията расте.  *YAHOO* Имам още 3 бременни скариди.... след около 1-2 месеца сигурно в аквариума ще се виждат само скаридите и ще трябва да си правя скаридарник  *YAHOO*

tonro

http://i54.tinypic.com/15ch8h3.jpg
Ок. Взех 4 малки ацитроси ще видим резултата дали ще изчистат тази кафиава гадотия

deepblue

За много години ! Купих си от голям магазин 2 гупи. Пуснах ги в аквариума при другите ми риби( молинеза, гупа и хелери) като източих малко вода и сипах тяхната от пликчето. След ден умря едната, после втората, а после и мойта гупа и големият хелер. Възможно ли е да е имало в тяхната вода нещо вредно за моите ? Как се пускат нови рибки и някакъв съвет като си купувам.

MeTogu

Обикновенно,се слагат какво са с пликчето в аквариума да се темперират,и през примерно 5 мин се добавя по малко вода от аквариума ти.И след 20 до 30 мин може да ги пуснеш в аквариума ти.Но и така както си направил би трябвало най-много новите гупи да умрат от шока примерно.А тази дето са били в аквариума ти не би трябвало нощо да им стане.Така за 1-2 дена не може да умрат без причина.Колко литра е аквариумчето ти?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Асен Евгениев

Цитат на: deepblue - 02.01.2011 18:13
За много години ! Купих си от голям магазин 2 гупи. Пуснах ги в аквариума при другите ми риби( молинеза, гупа и хелери) като източих малко вода и сипах тяхната от пликчето. След ден умря едната, после втората, а после и мойта гупа и големият хелер. Възможно ли е да е имало в тяхната вода нещо вредно за моите ? Как се пускат нови рибки и някакъв съвет като си купувам.
Водата от магазина не се налива в домашния аквариум. Трябва си и карантинен аквариум, но малко
хора го имат. И аз не използвам такъв за живородки. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

deepblue

20 литра е. Оглеждам се за по-голямо, но искам да свикна с отглеждането. Хелера и гупата ги купих преди доста време, може би 1 година, от сергия на зоопазара в един кучи студ и си бяха живи и здрави до вчера. Оттогава ми е и филтъра. Преди 2 месеца купих нагревател, а преди 3-4 седмици сложих и растение, може би роголистник. Други промени не съм правил и не личеше да им е нещо некомфортно.

Асен Евгениев

Цитат на: deepblue - 02.01.2011 18:30
20 литра е. Оглеждам се за по-голямо, но искам да свикна с отглеждането.
За една година трябва да си свикнал. Взимай по-голям. *THUMBS UP*

deepblue

Цитат на: akapulko - 02.01.2011 18:41
За една година трябва да си свикнал. Взимай по-голям. *THUMBS UP*
Още за НГ щях да си подаря, но се колебаех м/у готов и събиран. Някой във форума да изработва по-евтинки пластмасови капаци?

Асен Евгениев

Цитат на: deepblue - 02.01.2011 19:11
Някой във форума да изработва по-евтинки пластмасови капаци?
Капака може да ти излезе повече от аквариума.

deepblue

Добър ден. Аз пак да попитам за нови риби и растения. Каква е тази карантина и прави ли се и при растения ?

Similar topics (5)

59367

Публикации: 13
Прегледи: 8074

37191

Публикации: 11
Прегледи: 7913

5747

Публикации: 13
Прегледи: 7442

32275

Публикации: 3