• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 10:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

viktor_kostov

Моята е акула пангасиус а какво представлява тубифлекса иначе я храня с люспи и суха храна? :-) *CRAZY* :duvar: *dontknow* :buff: :-(

barabata

Различни видове храна от страниците на сайта:
Хранене

И по специално за Тубифекс-а
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Alexfield

Моите не са на специално меню. Храня ги с TetraDiscus, TetraPro, червена чернодробна храна (моля колегите да не ме освиркват  :-D ) и с един забъркан от мен замразен микс - маринована херинга, брашно, телешки бульон и маги фикс.
Всеядни и лакоми риби са.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

giori

Имам проблем с моята бета - опашката и горната й перка са се прокъсали.Живее заедно с един хелер,но не съм видяла хелерът да го напада,а прекарвам доста време около тях.В една книга,която си купих пише,че разкъсване и загуба на перки може да се дължи на нападение от други риби.Но двете си живеят кротко и няма проблеми.Иначе бетата си е жизнена,плува си,не се е свила в ъгъла на едно място ...но като й гледам перките изпадам в потрес!Какво може да е??Температурата е според изискванията,водата е чиста. *HELP*

giori

Никой ли не знае?
Иначе някои от вас са големи отворенгяси - човек ви пита нещо нормално,а вие му се зъбите.Страшни специалисти сте. *CRAZY*

jodeci

*spam
.
ЦитатИначе някои от вас са големи отворенгяси - човек ви пита нещо нормално,а вие му се зъбите.
.
=-O  То как да иска да ти помогне човек...
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

sliven

Можеш ли да направиш снимка,майна?    @}->--   "Прокъсванията"са разни,от различни причини! Ако са нагризани, са от Хелера(защо не, вечер)!? Ако са нацепени по лъчите,може да е от много перчене(имаш ли огледало,стъкло където,се вижда?)Може да се разпадат от "Лоша"вода!?  >:o
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

Caxapa

Цитат на: giori - 12.09.2009 17:43
Никой ли не знае?
Иначе някои от вас са големи отворенгяси - човек ви пита нещо нормално,а вие му се зъбите.Страшни специалисти сте. *CRAZY*

Каквото повикало , такова се обадило ! Смени си тона, че нещо ми намирисва на  *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR*

Деян

Хайде стига.

giori, какво очакваш, че някой от форума ще дежури да отговаря на въпроси моментално?! Имай търпение и ще ти се помогне.
Другите - щом ви дразни го подминавайте. Без разправии.

sliven

Стига да се активира, надявам се! :karamse:
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

miro96

Здравейте!Преди имах аквариум ,но не с голям успех. Желая отново да си закупя рибки, но сам още начинаещ и се нуждая от вашата помощ!!Разполагам с малък аквариум 20 л.. Бих искам да ми препорачате рибки, които да се чувстват добре в аквариума. аз бих желал един Анциструс , няколко Боция КлоуН ( 1 ИЛИ 2) И  някакви водорасли БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  :-) :-)

sliven

Така и така,още не си започнал!Купи си 50лит.мин.Този го остави на една страна,по-нататък ще го ползваш!От кой град си?Прочети написаното и използвай менюто(показващо)Очаквам те на терена,зареден и подготвен.Анциструс мога да ти подаря, зависи от теб!  *bg*

miro96

Благодаря ,но родителите ми не вярват че ще се грижа за тях и не ми позволяват по-голям  аквариум. От прочетеното разбирам че не бих могъл да гледам кой знае кви рибки и за това сам затруднен  *thanks *thanks

sliven

Ако вярваш в себе си, ще им докажеш!?Не започвай с Боция.Избери си от лабиринтовите:.........1вид. Не се предавай толкова лесно. :kreshtja:

iek

ЦитатРазполагам с малък аквариум 20 л.. Бих искам да ми препорачате рибки, които да се чувстват добре в аквариума. аз бих желал един Анциструс , няколко Боция КлоуН ( 1 ИЛИ 2) И  някакви водорасли БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  :-) :-)
Вариант за такъв малък аквариум са например 10-на Boraras brigittae или Microrasbora galaxy, a в краен случай- двойка гупи, можеш да добавиш и няколко скаридки, сомовете ги забрави. Водорасли?- ето ти един вид: Cladophora aegagrophila, можеш да добавиш и някое растенийце и да се получи нещо такова: http://www.theaquatools.com/content/view-your-sketch&num=12494

Similar topics (5)

9722

Публикации: 17
Прегледи: 7740

19239

Публикации: 4
Прегледи: 5782

9839

Публикации: 8
Прегледи: 9268

45419

Публикации: 11