• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 05:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Стана белята!

Започната от miTko, 27.11.2008 19:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Сутринта си намерих аквариума с 10см вода на дъното...Вероятно от разхлабена връзка между смукателния маркуч и двойното коляно, не стана съвсем ясно....но около 80 литра вода са изтекли на пода. Водата не си стоеше кротко, почти я нямаше, защото под балатума има стар мокет, който се е насмукал. Вероятно и замазката под него на свой ред и съответно плочата. Положението е овладяно, обаче единствения ми въпрос е кога да очаквам включване от съседката отдолу? :-( :-( След ден-два, след седмица, месец? Някой имал ли е подобен случай? *dontknow*
Разни мои АКВАРИУМИ 

discus

Може и да нямаш посещения. Тези литри могат да се задържат от мокета, замазката и плочата.Може и да пожалят съседката ти.

Деян

На един приятел му се спука 120л аквариум, съседите отдолу са се "изкъпали" почти веднага, така че щом досега няма проблем едва ли и ще се появи нещо повече от мухъл.Макар че не е добре за строителните конструкции от бетон да се мокрят в такова количество.И все оак от един път едва ли ще стане нещо, виж ако се повтори...

zambo

Ако до утре съседката не се е "включила" , няма страшно .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Лора

27.11.2008 19:43 #4 Last Edit: 27.11.2008 19:52 by Лора
Ех, Мите... това е най големия кошмар на аквариста.
За това има едни застраховки " Гражданска отговорност 3-ти лица". Хубаво е да се замислим за една такава, особено, ако имаме проблемни съседи.
Иначе, не ти завиждам. Преди малко повече от месец и аз наводних апартамента. Спря тока и водата започна да излиза през филтъра. Видях, че не капе много, подложих един леген и си легнах спокойна. Но на сутринта...легена прелял, в аквариума малко повече от педя вода. Всичко около шкафа плуваше, а самия шкаф, беше подгизнал. Мъка беше...

ПС.Забравих да кажа, че никой не ми е звънял на вратата, защото до преди седмица апартамента беше празен.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

miTko

Значи има надежда. Мухъла ще го преживеем. Сега съм вдигнал краищата на балатума в ъгъла, но повече не може защото аквариума е там. Допълних го и си работи за сега с вътрешен филтър. Изпитанията на външния в банята също завършиха успешно, ще изчакам до неделя и пак го пускам. Поне беше повод да го изчистя, вкл. и маркучите да прегледам и смажа връзките, да затегна всичко.
Разни мои АКВАРИУМИ 

barabata

Аз съм чувал от акваристи че е хубаво под аквариума и техниката да се оформи нещо като вана с място за отичане и не се притесняваш от каквито и да било разливания. Замисляли ли сте се над това ? Аз си мисля в новия апартамент да е малко сложна системата и  да я има тази застраховка.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

iek

Имах подобен случай преди години, само с 20 литра вода отлепих мазилката на тавана под нас, за беда точно върху новия телевизор на комшията. Да уточня, че става въпрос за панелен блок, строен от виетнамци, ако има значение.

miTko

Не сме в панелен и е строен от строителни войски. Дано не са икономисали от дебелина на плочата. Ще видим сега, аз съм на тръни, съседите отдолу още не са се прибрали. :buff:
Разни мои АКВАРИУМИ 

rollon

Казваш,че ще прежалиш мухала,но ти казвам,че е доста опасен ние вкъщи колко се борихме и пак не можем да се преборим с него,а аз заради това съм с хронична алергия.

djoko_iako

Преди година и половина и на мене ми се спука аквариума и веднага се появи петно на външната стена. Няма начин да няма последствия, въпроса е какви. Ако не се включи съседката се включи ти  :-P

kapacitet

ЦитатЩе видим сега, аз съм на тръни, съседите отдолу още не са се прибрали.

Най- добре ги изчакай пред вратата и с леко ядосан тон ги помоли да престанат да пръскат вода по тавана, че ти се е намокрил мокета в хола. *CRAZY*

Лора

Цитат на: kapacitet - 27.11.2008 21:08
Най- добре ги изчакай пред вратата и с леко ядосан тон ги помоли да престанат да пръскат вода по тавана, че ти се е намокрил мокета в хола. *CRAZY*
*ROFL* *ROFL* *ROFL*

Мите извинявай, но не можах да сдържа. Знам,че в момента не ти е до смях. *SORRY*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Ilianidis

Нали всички акваристи знаем как се смята обем на паралелепипед,е 80л нищо не е,както каза дискус,няма страшно,само трябва да се даде възможност водата от мокета да се изпарява,че следва гадна миризма после.На бетона нищо му няма,вода може да проникне в комшията само от пролуки в плочата правени за комин,В и К,парно и т.н.На друго място не може да проникне.Дано на мен не ми се случва,че ще излезе и през входната врата.С моите 560л целия апартамент 100м2 ще е в 6мм вода.

abaro

По принцип няма плоча която да няма пукнатини. Конструктивно те не са опасни но водата си ги намира и минава по тях. Наборе не мисли толкова за съседите според мен, а направи всичко възможно да си изсушиш мокета. Ако трябва вземи за няколко дни голям промишлен осушител под наем. Иначе миризмата ще остане за много месеци.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Similar topics (4)

3624

Публикации: 3
Прегледи: 3281

14535

Започната от kapacitet

Публикации: 14
Прегледи: 5424

14429