• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.05.2024 12:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Съвет за рибки ?

Започната от Deacon, 17.11.2006 12:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

discus

Цитат на: "Deacon"
-Tanichthys (Кардинал) или Brachydanio rerio (Данио Рерио) 8-10 броя.
Предпочитам кардиналите, защото прочетох, че и те може да се размножават в общ аквариум.
Между другото вчера в магазина за кардинал ми показаха за кардинал не това:


http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=283&vid=1


Кардинала е точно като линка който си пуснал, лесно се размножава и не си яде нито хайвера нито малките. Лошото е че освен анциструсите други рибки които да си опазят хайвера и малките ,няма от изброените от теб. Всъщност не съм сигурен дали кардиналите няма да оцелеят. Хвърлят доста хайвер и то навсякъде из аквариума, като се има пред вид че анциструсите не са от супер активните през деня, може и да не изядат всичкият хайвер.

Живко

Цитат на: "discus"Всъщност не съм сигурен дали кардиналите няма да оцелеят. Хвърлят доста хайвер и то навсякъде из аквариума, като се има пред вид че анциструсите не са от супер активните през деня, може и да не изядат всичкият хайвер.

И аз това си мислех.
Особено ако има повече гъста растителност в която анцитрусите да не могат да влезнат. Мъх примерно. Мириофилиум или роголистник. Последния обаче засаден не расте добре.
Номера е да не докопат хайвера. После едва ли ще ядат малките, това чат пат ще правят големите кардинали. Ако има обаче много растителност ще оцелее все нещо.
На мен в 200л. аквариум, малко повече от средно залесен и населен с 15 барбуса щуберти и нигрофасциатум, лабело, САЕ, имаше и още нещо, ама не помня какво, ми оцеля едно малко барбусче нигрофасциатум.

На този аквариум чифт анцитруси са предостатъчно.
Никой не се е родил научен.

lz3cv

Цитат на: "Живко"
Цитат на: "rookie_gyn"Плюс това едно ято тетрзона е не по-малко атрактивно от живородките/аз съм голям фен на барбусите/.

Ееее, най-после още един като мен.

:D

Не е само един. И аз съм привърженик на барбусие макар че са разбойници. С тях аквариума "оживява". Гледам едно ято тетразони и е кеф като започнат да се гонят из аквариума.

Deacon

Много ви благодаря на всички, за изчерпателните отговори!!!
Съжалявам за закъснението на благодарностите и отговора, но ме нямаше една седмица...
Аквариума е 40литра.
Значи стана така, че се сдобих с 5бр. - Brachydanio rerio  + 2бр. - Ancistrus. Подарък!
Купих още  3бр. - Ancistrus от кварталния магазин, които са в изолатора до края на седмицата. Притедснява ме, това че купените Анциструси стоят доста "омърлушени", отпуснати и са със свити перки... не са като другите почти постоянно с изпънати перки (особено гръбните). Това обичайно ли е или са болни ??
Мисля да купя още 4-5 даниота, но от друг магазин...

filio

5 анциструса са много за 40 литра аквариум. Докато са малки, става, но после се почват борбите. Но нищо, като дръпнат ей го форума, желаещи винаги има. За свитите перки какво да ти кажа, и теб да те сложат в една гола тясна стая и ти ще свиеш перките. Данио никога не съм гледал, но 10 данио в 40 литра ми звучи добре. С което възможностите на аквариума ти се изчерпват. Може вместо раирани да вземаш данио на точки за разнообразие.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmedia.snimka.bg%2F4991%2F016237456.jpg&hash=950cb87f59df6b54f287b86ac2b1f6dbc1461c2fhttps://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmobileappmastery.com%2Fwp-content%2Fthemes%2Fthesis_151%2Fcustom%2Fimages%2FYouTube%25202-48.png&hash=b651e3ffb61123fcf7f80b0324979211f3dbb344

allex

здравеите на всички,имам малко въпросчета и  ми е нужна помощ.Преди 1-2 седмици си взех рибки в момента имам 2-хелера 2-молинезии 6-гупи 3-розово данио 2-обикновенно данио и 2-американско данио и 2-неончета.Проблемът е че едното неонче изчезна  =-O след което 1-то от американските данио се оказа с наядена опашка.Възможно ли е даниото да се бият помежду си отделих обикновените и едното американско данио защото ми се струва че те гонят другите.И сега незнам какво да правя да взема повече от вид или като цяло да ги отделя(но те явно и на рибките от съштия вид ядат опашките) *mislia*

vasso

Тези въпроси изобщо не са за тази тема, която е от 4 години! Няма никаква информация за аквариума- обем, техника ит.н. Не може да се каже какъв е проблемът само с тази оскъдна информация. Задай си въпроса нормално, пълно, в съответния раздел и с нова тема. *DRINK*

allex

Прав си извинявам се че ви притесних просто незнаех куде да пиша,сега писах в друг фором за хора начинаещи в гледането на рибки дано там да ми е мястото  :-[ просто незнаех каква информация да дам и куде да я дам  :-)

vasso

Нищо няма. :-) Просто е добре да се дава по-подробна информация за аквариума, за да се даде най-адекватен съвет. Успех! *DRINK*

Similar topics (5)

16598

Публикации: 8
Прегледи: 5024

25046

Публикации: 9
Прегледи: 6832

7307

Започната от Aquarius


Публикации: 18
Прегледи: 8588

7457

Публикации: 11
Прегледи: 5571

37303

Публикации: 22
Прегледи: 9551