• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 06:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Питанка

Започната от kotasov, 25.01.2010 14:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kotasov

Привет .. скаридарника ми се състои от 16 литров съд с няколко сантиметра грунд 5-6 корена Егерия 1 корен кабомба и типка мъх с размерите на портокал .. всичко се осветява добре ..та .. вътре имам 10тина скариди и 10тина бебета губи .. до сега аерирах и филтрирах с мощна помпичка и гъба .. но помпичката ми потрябва за друго нещо и мисля да я махна докато си взема друга примерно .. но Въпроса ми е растенията ще доставят ли досатъчно кислород за нуждаещите се .. и има ли опасност от задушаване при тези условия

Асен Евгениев

Не си мисли, че помпичката ти тъпче кислород във водата. При нужда сгъстяваш смените на вода и си готов. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

zambo

Ако бяха само скаридите нямаше да е проблем за 1-2 дни да останеш без аерация . Но за малките гупи ще е проблем.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

kotasov

благодаря .. най вероятно ще купя една помпичка утре .. ако видя че много се качват нагоре да дишат ще сменя част от водата и така ..
Поздрави

Асен Евгениев

Цитат на: zambo - 25.01.2010 14:51
Ако бяха само скаридите нямаше да е проблем за 1-2 дни да останеш без аерация . Но за малките гупи ще е проблем.
Малките ми гупи вече трети ден са в родилното аквариумче, 7 л. вода без аерация, няма жертви. Всеки
ден изхвърлям старата вода и наливам от основния аквариум, която е кристална.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (1)

14189

Започната от zapleska

Публикации: 2
Прегледи: 2571