• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 12:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Паразити в аквариума

Започната от uyri, 08.12.2008 18:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zambo

Не пипай нищо на този етап . Не сипвай и химия в аквариума .Изчисти аквариума като поотраснат рибите и можеш да ги преместиш . Ако междувременно стане проблем ще мислим някакъв изход от ситуацията .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

chandler

по описанията ти почти 100% съм сигурен, че са същите мекотели, каквито са и при мен. не са вредни както казах и не са повод за притеснение. следвай съвета на замбо в предния пост и успех.
chandler

uyri

сега гледам имам едни пак като мидичките самоче без черубки и някакви малки топченца като паячета какви са те
*dontknow*
Винаги се стараи, но не се престараваи.

Деян

Тези "паячета" сигурно са хидри, а за другото не знам, защо не ги снимаш?

uyri

защото са много малки но не са хидри приличат много но дафнията но ако е дафния откъде може да се появи

chandler

Цитат на: uyri - 20.12.2008 11:51
защото са много малки но не са хидри приличат много но дафнията но ако е дафния откъде може да се появи

така както ги описваш и аз ги имам същите. не са вредни, както и предните (мидичките) вземи си някоя риба, която ги яде. всъщност какви риби гледаш във въпросния аквариум?
chandler

uyri

ами вече никакви защото измряха иначе бяха новородени червени тетри в един зоомагазин ми казаха да гихраня първата седмица с преварен жалтък но изчезнаха и се появиха "паячетата" и тези зелени пак като мидичките самоче без черубки

chandler

така и предположих, че не гледаш нищо в този аквариум. ако сложиш някакви риби тези "паячета" ще изчезнат, защото ще бъдат изядени. за миничките не съм сигурен обаче.
при мен има само скариди и никакви риби засега, затова и тези организми са обичайни.
chandler

Similar topics (5)

5205

Публикации: 13
Прегледи: 8337

34809

Публикации: 7
Прегледи: 4571

12604

Публикации: 19
Прегледи: 10193

31674