• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.06.2025 16:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Oт Варна съм водата била зле кво да правя???

Започната от amaru_shakur, 09.11.2007 11:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

amaru_shakur

Имаме авария във Варна и водата е зле. Не ставала за пиене. Как да сменям сега водата на рибките ми??? Имам Сера "aquatan" Ще върши ли работа сам по себеси или трябва друг препарат.

Boby_

Аз лично не бих рискувал да сменям вода засега.
Почисти дъното от боклуци, като прецедиш после вода и я върнеш. Измий филтрите и сложи Сера Токсивек във водата.

panchopan

Предложението на Боби е добро.
Сифонираш, оставяш да се утаи и връщаш обратно без мизериите.
Аз съм го правил този номер няколко пъти и не съм имал никакви проблеми.

Даже не съм слагал токсивек но имам много бързорастящи растения и нямам проблеми с нитрате. Ако нямаш много растения токсивек ще ти свърши работа.

Ще ти остане да долееш много малко вода, но по-добре не доливай. Не е проблем да е малко по-малко водата една седмица докато се оправи положението.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

jimbeam0706

Аз лично няма да сменям поне 1 свдмица.ПО добре е да изчакам малко
Няма невъзможни неща

miTko

Цитат на: amaru_shakur - 09.11.2007 11:41
Имаме авария във Варна и водата е зле. Не ставала за пиене. Как да сменям сега водата на рибките ми??? Имам Сера "aquatan" Ще върши ли работа сам по себеси или трябва друг препарат.
Според мен, изчакай седмица, нали казаха че ще ви оправят! ;-) Мисля че ще направиш по-лошо ако разбуташ л****та! Виж по-голям проблем е ако няма къпани варненки!
Разни мои АКВАРИУМИ 

assensi

*spam Не искам да обидя никой, но когато навремето в Габрово имаха доста строг режим на водата беше излезнал един лаф: "Ти от Габрово ли си, или просто така си миришеш?"  *ROFL*
Sorry за  *offtopic

sandokan92

Спорет мене както казаха и колегите исчисти дъното ели пък сложи жодата и я превари ;)

miTko

Цитат на: assensi - 09.11.2007 14:13
*spam Не искам да обидя никой, но когато навремето в Габрово имаха доста строг режим на водата беше излезнал един лаф: "Ти от Габрово ли си, или просто така си миришеш?"  *ROFL*
Sorry за  *offtopic
*offtopicДа не говориш за зимата '85/'86 ? *CRAZY* Точно бях студент в Габрово. В събота пускаха вода за малко, отделно си имаше режим на тока. Банята в центъра бачкаше обикновено, не знам от къде се захранваше с вода. Абе голяма мизерия беше...
Разни мои АКВАРИУМИ 

pehoo

Зависи от коя част на Варна си.Ако не си от засегнатите квартали,нищо не ти пречи да я ползваш.Ако си,взимай тубите и идвай да пълниш от вкъщи. :-D

sandokan92

Хахаха ами наи добре е да идва с тубите и да пълни вода от вас :)

assensi

Сандокане, чедо, стига слага на всека манджа мерудия, щото взе да дразниш вече. Ако имаш да казваш нещо по темата казвай, ако не - ходи в Мirc32.
И по-добре залегни над уроците, че ако съдя по ника ти, си на 15 години, а неможеш да пишеш още. Малката mia, дето е на 11 пише 100 пъти по-грамотно от теб!

Отново се извинявам на колегата amaru_shakur за  *offtopic , ама нещо почнах да се дразня.
Айде със здраве! *privet*

sandokan92

Офффф само професори има чесно ;)

*spam От Boby_: Чувствай се предупреден за спам!

pehoo

amaru_shakur поне според постовете ти разбрах, че имаш 60л. аквариум.Не вярвам да е проблем да превариш 10-20л. вода и после да добавиш Сера "aquatan" по желание.Аз мислих, че става въпрос за по-голям аквариум.

amaru_shakur

Aз имам 20 литра от преди 3 дни престояла. Точно този ден май и казаха да не се пие. От кв. Левски съм и съм бая далеч от засегнатия район, но казаха, че водата не е годна за пиене във Варна, но не споменаха каде по точно и дали само в кв Аспарухово кадето е аварията. Водата трябва да я сменям чак в неделя, но може и да сложа токсивек и да смъкна нивото на амоняк. Ако се налага да преварявам водата която тогава ще е на 5 дни в тубите ще трябва на 4 пъти да я варя. Мерси все пак за сега няма да рискувам.

sho

Ако твърдо си решил да я сменяш ходи купи 10 -20 литра Трапезна вода ,тя принципно почти не се отличава от водопроводната(все пак зависи от регионите :) ).

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Similar topics (5)

5682

Започната от mistar_ti

Публикации: 4
Прегледи: 3771

47083

Започната от bukito

Публикации: 3
Прегледи: 3149

13196

Публикации: 8
Прегледи: 11231