• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 12:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Някои може ли да ми помогне :(

Започната от iordanmonov, 03.08.2012 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iordanmonov

абее опитах се да го снимам но телефона ми е леко смотан и не прави хубави снимки но само това можах да снимам

и след дълго ровене из нета си миля че е товa
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi46.tinypic.com%2F54hjed.jpg&hash=4f2811cb69f1aa45bc75efe30a5fb58e8b7c372c

митко

A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

nikolaytoshev

Ето ти информация за тази прекрасна рибка - Platydoras costatus (Linnaeus, 1758)
Успех в отглеждането й.

iordanmonov

благодаря ви много  *thanks
: 11.11.2012г 17:05ч
днеска пуснах няколко рибки в новия аквариум но след 2-3 часа едната ми жълта молинезия и едната ми черна умряха и си нямам никаква представа от какво другите жълта и черна са си добре и на останалите рибки нищо им няма  :'(

tomatomov197

Цитат на: iordanmonov - 11.11.2012 21:39
благодаря ви много  *thanks
: 11.11.2012г 17:05ч
днеска пуснах няколко рибки в новия аквариум но след 2-3 часа едната ми жълта молинезия и едната ми черна умряха и си нямам никаква представа от какво другите жълта и черна са си добре и на останалите рибки нищо им няма  :'(
Защото му е рано на аквариума ти за рибки .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

iordanmonov

да за жалост съм избързал с около 5-6 дни някъде ..... не е лесно да си тъп  :duvar:

iordanmonov

добре избързал съм с няколко дни но на другите рибки нищо им няма растенията си пускат листа и всичко си се развива но днеска ми умря и другата черна молинезия почвам да си мисля че е от мястото където съм си ги купил...
: 18.11.2012г 23:11ч
някои може ли да ми каже и четвъртата молинезия ми умря днеска, да извадя ли другите рибки от аквата и да си поработи още време без рибки ?

Здравков

Само молинезиите ли умират?

iordanmonov

Цитат на: Иван Петров - 19.11.2012 19:45
Само молинезиите ли умират?
еми засега те са умрели ама нещо почнаха да ме съмняват и хелерите защото почнаха да седят на дъното и не плуват както обичайно и не знам какво да правя  :-(

iordanmonov

след всички проблеми всичко си е наред и реших да ви покажа аквариума си ,не е кои знае какво ,но като за първи мисля ,че доста добре се е получил  :-)

iordanmonov

Здравейте забелязах че по стъклото на аквата ми има едни зелени петна разрових се и намерих че не трябва да ги махам с гъба и че анциструсите  ги махали от стъклата , аз имам 4 и от 5-6  дена ги наблюдавам че те чистят всичко др в аквата но не и тези петънца а и също така намалих и осветлението понеже пишеше че се развиват по добре та въпросът ми беше какво ще стане ако ги махна с гъба

kiril_m

Виж тази статия http://aquariumbg.com/forum/vodorasli/mnogo-dobra-statiya-za-vodorasli/msg142477/#msg142477.
Като налеп ли стои или като петънца? Пробва ли да го махнеш механично? В статията обърни внимание на залени налепи и ксенококус и кажи като кое изглежда.

iordanmonov

Цитат на: kiril_m - 30.12.2012 13:15
Виж тази статия http://aquariumbg.com/forum/vodorasli/mnogo-dobra-statiya-za-vodorasli/msg142477/#msg142477.
Като налеп ли стои или като петънца? Пробва ли да го махнеш механично? В статията обърни внимание на залени налепи и ксенококус и кажи като кое изглежда.

прочетох темата която ми даде и по вероятно е да Ксенококус защото седи като петънца по стъклото но анциструсите не ги махат и днеска като им чистя ще ги изтъркам с гъба

kiril_m

Анциструсите няма да помогнат срещу ксенококуса. За съжаление се премахва трудно механично. С меката част на гъбата няма да се махне. Ако търкаш с твърдата част е възможно натискайки да надраскаш и стъклото.

easternalien

Пробвай със стара кредитна карта, карта за телефон или от тоя сорт пластмаса, чисти се прекрасно :)

Similar topics (5)

48190

Публикации: 4
Прегледи: 2807

4942

Публикации: 9
Прегледи: 9869

20032

Публикации: 13
Прегледи: 6862

12603

Публикации: 20