• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 02:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Нов аквариум. Въпроси за растения, осветление и декорация.

Започната от Живко, 28.12.2004 23:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Trifcho, ти нямаш ли поне 1 пластмасова кофа , че опря до джакузи????
Баровец! Калиевия перманганат няма нужда да го плакнеш специално от корените.Аз добавям малко разтвор от време на време в аквариума.Но иначе цапа, особено ако има органични остатъци!Останалото се измива лесно с много вода.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Trifcho

:) А, баровец.  Джакузито не е мое естествено (в офиса - апартамента където бачкам е). Мислиш ли, че ако си имах мое жакузи щях да си правиа такижа експерименти:))) Проблема е че съм намислил да обработя цяла лоза ( грубо изтръгната от лозето на баба, да видим тя кво ще ми изтръгне ...) и това изисква доста по голям съд от кофа.  Та, прощаваи не разбрах - според тебе ще успея да изчистя ваната от калиевия перманганат с много обилна вода, така ли?

miTko

Цитат на: "Trifcho":) А, баровец.  Джакузито не е мое естествено (в офиса - апартамента където бачкам е). Мислиш ли, че ако си имах мое жакузи щях да си правиа такижа експерименти:))) Проблема е че съм намислил да обработя цяла лоза ( грубо изтръгната от лозето на баба, да видим тя кво ще ми изтръгне ...) и това изисква доста по голям съд от кофа.  Та, прощаваи не разбрах - според тебе ще успея да изчистя ваната от калиевия перманганат с много обилна вода, така ли?
Не рискувай да не те бият после.Ако държиш да го ползваш първо го разтвори в някаква бутилка, така че да не останат НИКАКВИ кристали на дъното и тогава сипвай във ваната.Аз не бих рискувал ако не е моя.Както писах, ако ваната не е деално чиста, т.е. има някакви орг. отпадъци, мазнини и др. ще се оцветят, също ако емайла е надраскан...абе да не изпадам в подробности.Не съм ти казал аз :? после!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Trifcho

Мерси за съвета. Сигурно ще потърся друга алтернатива.

niky

Aлтернативата е детско корито.
Аз лично не съм варил корени, но пък съм киснал там с месеци :lol:

Trifcho

А за това не се бях сетил:) И пък имам такова в нас. Но пак си мисля, че няма да се покрие цялатам лоза. Ще е проблем ли, ако част от нея не е покрита и аз от време на време(да речем 2 пъти на ден) я връткам? :)

niky

Като се напои с вода от едната страна, обръщаш от другата.
Търпение трябва  :lol:

Similar topics (5)

45094

Публикации: 15
Прегледи: 5897

14528

Публикации: 22
Прегледи: 13006

1058

Започната от lkm


Публикации: 2
Прегледи: 3072

9735

Публикации: 7
Прегледи: 4034

21103

Публикации: 2
Прегледи: 2305