• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.06.2025 11:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нов аквариум

Започната от tuxchyyy, 19.03.2010 21:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tuxchyyy

Да ви се похваля и аз най - после с нов 180л аквариум.  *YAHOO* Обаче имам няколко въпроса  :-) Както споменах вече аквариума е 180 литра, че може и повече да е. Общо всичките рибки са ми 23.

1- Телескоп (малък)
1- Оранда (малка)
3- Златни
3- Женски Воални Бети
1- Мъжка Воална Бета
2- Калихта - 4/5см
1- Лепящо сомче.. забравих как беше
1- Коридорас палеатус
3- Молинези - 1 мъжка и 2 женски
7- Гупи - 4 мъжки и 3 женски

Може ли да ги гледам всички в общия, понеже нямам друг съд в момента. В акариума има Нагревател с термореле, Вътрешен филтър, Помпа за въздуха и един Лумицент за растенията.
Бих пуснал снимки, но апарата не е в мен, утре ще го взема и ще кача ако го интересува някой.

Помагайте моля ви  *thanks *thanks *thanks

Лора

Златните нямат място при останалите риби.

Ще изместя темата в правилния раздел. Само да се ориентирам кой е той. :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

sliven

К,во да помагаме, ти вече си "надробил"!?Мешена работа.Не чете ли във форума...Живородки, Бети, Златни, неподходяща комбинация.Като качиш снимките, та да видим...??   :karamse: Трябва да махаш Бети.Сомчетата , добре, но другите..!?  :popcorn:
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

tuxchyyy

Цитат на: sliven - 19.03.2010 21:51
К,во да помагаме, ти вече си "надробил"!?Мешена работа.Не чете ли във форума...Живородки, Бети, Златни, неподходяща комбинация.Като качиш снимките, та да видим...??   :karamse: Трябва да махаш Бети.Сомчетата , добре, но другите..!?  :popcorn:

Живородките и Бетите живееха заедно повече от година в 30 литров, обаче сестра ми счупи аквариума.... днес една приятелка ми даде този и в момента само Принцесите са там. Прочел съм доста от писаниците в форума.. знам и, че Живородки и Бети не се гледат заедно, пък мойте 1 година няма никакъв проблем. И си мислех, че като аквариума е толкова голям няма да има много проблеми. Все пак за кой рибки може да има фатален край?  :duvar: :duvar: :duvar: :duvar:

Rider

Виждам някои видове ,които не бива да се гледат с други риби освен със сомове.(видовете са златните ,телескопа и орандата).Не е добре да смесваш гупи и молинезии с бети , знам го от личен опит.Имай предвид,че калихта става голям и почва да прави мизерии.Според мен списъка може да е :
Гупи-7
молинези-3 или 4
плати-3 или 4
хелер-3 или 4
може и ендлерки,данио,кардинали,неони.
Разбира се ,ако искаш по-дребни рибки,но можеш да пуснеш и 4-5 скаларии +едно пасажче от неони.А ако искаш много красиви риби можеш да гледаш дискуси,но не ти препоръчвам,защото са много капризни.Напиши на кои риби държиш!

tuxchyyy

Цитат на: Rider - 19.03.2010 22:13
Виждам някои видове ,които не бива да се гледат с други риби освен със сомове.(видовете са златните ,телескопа и орандата).Не е добре да смесваш гупи и молинезии с бети , знам го от личен опит.Имай предвид,че калихта става голям и почва да прави мизерии.Според мен списъка може да е :
Гупи-7
молинези-3 или 4
плати-3 или 4
хелер-3 или 4
може и ендлерки,данио,кардинали,неони.
Разбира се ,ако искаш по-дребни рибки,но можеш да пуснеш и 4-5 скаларии +едно пасажче от неони.А ако искаш много красиви риби можеш да гледаш дискуси,но не ти препоръчвам,защото са много капризни.Напиши на кои риби държиш!

Мерси много  *THUMBS UP* *thanks

Ами всички ги гледам отдавна на всички държа, обаче на Принцесите и Бетите най-много държа да ги гледам. От живородките мога да се оттърва още утре.. ще ги дам на един приятел 

Rider

Но и бети и принцеси е лоша комбинация. *STOP*
: 19.03.2010г 22:10ч
Съветвам те да си вземеш неони и скаларии.Разбира се ,ако ти харесват. *THUMBS UP*

tuxchyyy

Цитат на: Rider - 19.03.2010 22:20
Но и бети и принцеси е лоша комбинация. *STOP*
: 19.03.2010г 22:10ч
Съветвам те да си вземеш неони и скаларии.Разбира се ,ако ти харесват. *THUMBS UP*

Аз лесно ще си взема ама тея какво да ги правя  *dontknow* *dontknow* мерси още веднъж на всички ще видя какво ще правя  :-(

nikolaytoshev

Мешената скара вече е готова. Слагай салатата и ракията и почвай. :-)

vasso

Ще оправиш всичко постепенно, спокойно! Аз бих продал всички риби и бих започнал с нови. Иначе е предимство обемът на аквариума. Помисли наистина за скаларии, ако искаш огледай и някои от аквариумите във форума и си избери да следваш модела на някой, който ти допада. *THUMBS UP*

tuxchyyy

Цитат на: vasso - 19.03.2010 23:56
Ще оправиш всичко постепенно, спокойно! Аз бих продал всички риби и бих започнал с нови. Иначе е предимство обемът на аквариума. Помисли наистина за скаларии, ако искаш огледай и някои от аквариумите във форума и си избери да следваш модела на някой, който ти допада. *THUMBS UP*

*THUMBS UP* *thanks *thanks

Similar topics (5)

14364

Публикации: 13
Прегледи: 9695

41598

Публикации: 0
Прегледи: 1770

31868

Публикации: 10
Прегледи: 6648

26093