• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
11.05.2024 12:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

неона ми нещо умира май

Започната от terry, 20.01.2009 16:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

terry

Имам 4 данио, 2 молинезии,1 калихта,2 неона в 50 л. аквариум.Живеят си супер рибките, имат си филтър, нагревател ,лампи, растения,от всичко по- малко,сменям редовно/на седмица, по-често на две/ част от водата  , чистя грунда ,имам си и водорасли и тях чистя с гъбичка и внимавам с осветлението,храня ги с разнообразна храна веднъж на ден/ на сера и тетра/.аквариума е стартиран преди около година.Моля за съвет, умирали са ми преди 2 месеца-3 м., по същия начин и други неони/2 бр. общо /,през време ,нямат видими признаци на болест,четох и съм ги оглеждала,единия преди беше малко изкривен още като го взех,но да кажа за този сега ,няма белези на болест,просто изведнъж почна да си поема въздух на често все едно се задушава или се е задавил и предишния беше така ,но тожа беше преди около 2 месеца,останалите ми рибки са си добре.Неона сега е отделен и се мъчи в един буркан,опашката му се вдига на горе ,той се дърпа надолу,цветожете са му добре.Кажете какво да предприема,нещо не ми върви с неоните,май ще се откажа от тях. Водата в аквариума е 22 градуса и нищо ново не съм правила.Да не е някакъв вътрешен паразит или се е задавил,или е имал някаква деформация и като расте .... де да знам *CRAZY*Кажете вие...

kapacitet

20.01.2009 16:50 #1 Last Edit: 20.01.2009 16:59 by kapacitet
Преди време и аз имах същия проблем с неоните и тогава доста се изписа по темата. Някой казват неонова болест, други казват неонова бактерия. Тогава бях купил 17 неона и за една седмица всички измряха с изключение на два. Казват, че симптомите били бели точици по гръбната перка и в основата и. При мен нямаше никакви видими белези, просто започваха да плуват некоординирано и биваха нападани от другите риби.
Вкарвала ли си нови риби скоро, а останалите пиши как са видимо.
: 20.01.2009г 16:04ч
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,12509.0.html

Това е темата за която споменах. Прочети я цялата  *THUMBS UP*

terry

Не съм вкарвала нищо ново в аквариума ,само го поддържам,другите риби са си добре,от 1 час е отделен и положението си е същото,няма белези ,точици ,петна само плува странно и се задъхва-нещо такова,върти се като пумпал,може да си въобразявам,но се съмнявам дали не му се е поддул леко корема,ама то е съвсем малко,страх ме е да го преместя да не умре пък от стрес,рибите ми иначе на са стресирани.Може ли да се е задавил,защото това стана ,или аз съм го видяла тогава,когато ги хранех?

discus

Като за начало вдигни малко тази температура, все пак отглеждаш тропически риби, за повече от които 22 градуса са твърде малко. Подържай 24-26 градуса.

terry

благодаря ,че се опитахте да помогнете ,рибата е добре, явно се е задавила :) *JOKINGLY*
опитвам се да поддържам температурата,но ще трябва да сменя май нагревателя,сигурно се е прецакал.Ако искате затворете темата.Неона не е болен ,да знаете ,че като са гладни се хвърлят на най-голямото парче,е този неон явно беше по-корав и издържа на напъна,а аз вече ще им стривам храната по прецизно.

SkyNer

с какво храниш да попитам се пак
Прохождащия

terry

Храня ги с:sera vipan,dajanapet tropica basik,tetramin,tetrawafermix,tetrarubin,рядко чернодробна,както казах разнообразяжам им,явно неона си е хапнал от някое парче по-голямо,нали знаете приказката ''гълтал е като мисир''.Рибките ми са добре,температурата се вдигна, всичко си е о'кей. *YAHOO*

Similar topics (5)

11998

Започната от Nedospivko


Публикации: 11
Прегледи: 5089

59441

Започната от maks25


Публикации: 4
Прегледи: 3843

8024

Публикации: 8
Прегледи: 3661

50747

Публикации: 2
Прегледи: 3206

32676

Публикации: 8
Прегледи: 3707