• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 23:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Моля помогнете

Започната от fub4e, 22.04.2007 19:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaV

Стасе, извинявай ама дърветата, които е сложил човека нямат нищо общо със състоянието на водата му.
А и по принцип това, че се слагат само специални дървета, а пък, че и са третирани не знам как го измислихте.

}|{opukc

23.04.2007 17:44 #16 Last Edit: 23.04.2007 20:47 by }|{opukc
Цитат на: NikolaV - 23.04.2007 16:48
Стасе, извинявай ама дърветата, които е сложил човека нямат нищо общо със състоянието на водата му.
А и по принцип това, че се слагат само специални дървета, а пък, че и са третирани не знам как го измислихте.

Точно това имах предвид и аз, никой не третира предварително вносните фирмени дървета за аквариуми !:-(

bengan

Корени от лоза и от роза също изглеждат мн. добре. Обработка както сме чели във форума.Ако не са добре обработени може малко да потъмнее (не да помътнее) водата като чаи,но никога нямя да цъфти заради корена.
: 23.04.2007г 17:05ч
Може би това ще оправи цъфтящата вода.http://www.aqa.ru/forum/viewthread.php?tid=39783

Stas

Цитат на: fub4e - 22.04.2007 19:40
... Докато се стигна до момента когато сложих във водата 3 растения и дърветата, върху които се бях трудил повече от 2 седмици. Още на следващият ден водата започна да помътнява, и сега 4 дена след това вече е почти като блато. ...

Не съм аз човекът, който твърди, че водата цъфти от дърветата.
Някой сам си е направил извода, че проблемите са започнали след слагането на дърветата и растенията.

А за дърветата, които се слагат в аквариумите:
Кольо, мноооого съжалявам, но не съм го измислил аз. Магазините за акваристика по цял свят предлагат корени за декарация на аквариуми и те определено НЕ са лозови, дъбови и т.н.

Никъде не съм казал, че не може да се слагат и други дървета в аквариума!
Това което твърдя е, че не бива да се прави такова нещо от начинаещ акварист.
Аз самият имам дърво (не знам от какво е даже), което не е нито мангрово, нито мопан. Но е обработено от Боян Шушлин и смея да твърдя, че това е свършено като хората.

Дай сега на хората съвет да почнат да си слагат всякакви дървета в аквариума! Така ли?
Човекът е намерил дърво, обелил му кората, покиснал го 2 седмици и давай в аквариума!
Еми слагайте тогава, но не се оплаквайте!
: 24.04.2007г 03:03ч
Цитат на: }|{opukc - 23.04.2007 17:44
Точно това имах предвид и аз, никой не третира предварително вносните фирмени дървета за аквариуми !:-(

А който си купува вносно дърво и не го изварява или поне попарва - еми то си е като безразборния секс!

}|{opukc

Цитат на: Stas - 24.04.2007 04:59
Не съм аз човекът, който твърди, че водата цъфти от дърветата.
Някой сам си е направил извода, че проблемите са започнали след слагането на дърветата и растенията.

А за дърветата, които се слагат в аквариумите:
Кольо, мноооого съжалявам, но не съм го измислил аз. Магазините за акваристика по цял свят предлагат корени за декарация на аквариуми и те определено НЕ са лозови, дъбови и т.н.

Никъде не съм казал, че не може да се слагат и други дървета в аквариума!
Това което твърдя е, че не бива да се прави такова нещо от начинаещ акварист.
Аз самият имам дърво (не знам от какво е даже), което не е нито мангрово, нито мопан. Но е обработено от Боян Шушлин и смея да твърдя, че това е свършено като хората.

Дай сега на хората съвет да почнат да си слагат всякакви дървета в аквариума! Така ли?
Човекът е намерил дърво, обелил му кората, покиснал го 2 седмици и давай в аквариума!
Еми слагайте тогава, но не се оплаквайте!
: 24.04.2007г 03:03ч

А който си купува вносно дърво и не го изварява или поне попарва - еми то си е като безразборния секс!

*THUMBS UP*

fasciatum

абе според мен може да се слагат корени,клони и дънери от много видове дърва...ии в това съм абсолютно обеден понеже аз  и още  3ма човека от Козлодуй запалени по акваристиката исползваме дърва случайно взети от р.Дунав така че...не се чудете просто вземете подходящо навид дърво и го измиите и дензифицираите по подходящ начин...и така...успех на всички начинаещи в тази насока...  *MODERATOR*
Не трябва да се отглеждат заедно с дребни риби, тъй като започват да се хранят с тях. :-)

fub4e

Благодаря на всички за отговорите, реших и рестартирах аквариума, тоест измих абсолютно всичко и смених цялата вода, вече 4-ти ден няма ядове, да се надяваме така и да си остане. Лично за дърветата положих най- много старание като се започне от беленето, миенето, варенето та се стигне до дезинфекцирането, дори с асистентката ми по ботаника говорих какво дърво би отделяло по-малко вещества. Ето една нова снимчица как сомчето се пече  http://boldly.hit.bg/riba.jpg , дано ви хареса.

Лора

И при мен водата потъмнява и незнам защо нямам живи растения всичките са изкуствени имам аериращ апарат с филтър,термометър ,дъното е от морски камъчета които продават по зоомагазините и нагревател заради зимата нямам лампи само тази в стаята мих си аквариума няколко пъти.Вадих грунда и него мих както пише по книгите.Какъв е проблема
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

zambo

Цитат на: klaralara06 - 14.12.2007 18:37
И при мен водата потъмнява и незнам защо нямам живи растения всичките са изкуствени имам аериращ апарат с филтър,термометър ,дъното е от морски камъчета които продават по зоомагазините и нагревател заради зимата нямам лампи само тази в стаята мих си аквариума няколко пъти.Вадих грунда и него мих както пише по книгите.Какъв е проблема
Трудно се разбира какво точно пишеш заради  липсата на препинателни знаци. Недей да си миеш аквариума като тенджера . Остави го малко на мира , той сам ще се оправи  . Не му даваш възможност да се стабилизира . 
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Лора

Съжалявам за препинателните знаци,просто пиша по инерция и не поставям такива
Мерси все пак за съвета.Така и ще направя.Сега като се позамисля май наистина го бях взела на прицел като тенджера. :)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

mp450

Как се казва тази риба.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FPq2wmRwS.jpg&hash=df4ade821360e51f3c8de53ae1ac12f21594d6ce
И ако може да ми кажете и латинското и име. :-)  *thanks

nina

Ancistrus - Анциструс - http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=101&vid=1

Pterophyllum - Скалария - http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=268&vid=1

Що не четете и в сайта бе хора?  *dontknow*

zmeq

Цитат на: nina - 15.12.2007 15:28
Що не четете и в сайта бе хора?  *dontknow*

А ти защо не гледаш картинката?
Оградената риба е някакво кили, ама от тази мацаница едва ли може да каже някой  точния вид  8-)

ata_nas

Кили е, но от това, което се вижда и killiman сигурно ще се затрудни!

kamos

Я погледни тук дали прилича на някое?- http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=104&vid=1
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Similar topics (5)

4659

Публикации: 46
Прегледи: 14901

34262

Публикации: 15
Прегледи: 8469

32221

Публикации: 16
Прегледи: 11233

23646

Публикации: 5