• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.05.2024 15:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Молинезия лежи на дъното

Започната от mrbachini, 24.03.2011 18:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Пускал съм живородки два часа след наливане на водата и са оцелявали до завъртане
на цикъла без проблем. Какво ги правите тия риби не знам. *dontknow*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

The Proo

Незнам и аз.Моите вечерно време като стане тъмно така лягат .Обаче на сутринта като им светна се събуждат.

Vaniuuu

Здравейте. От 15 дни някъде имам аквариум 40 литра  с молинезии,  неон,  бърбус,  тернеция, данио,  сом коридорас и от тези където се лепят по стъклото.  Всички са по 2 броя  само този където се лепи е 1.имам нагревател,  филтър.  От 2 дни по молинезиите се появиха бели точици.  Едната има по малко. Дадоха ми едни сини капки и ми казаха да вдигна температура и да слагам от капките 3-4 дни каго махна гъбата на филтъра.  Днес е втория ден от както слагамм капки и видимо точиците са по малко но едната молинезия стои на дъното и едвам се движи. Повече седи на едно място. Мога ли да направя нещо какво се случва?

Caxapa

Пропуснал си Азотен цикъл. Повече по тази тема  можеш да намериш в изкачащото меню в ляво на екрана. Рибите са много за този аквариум като предполагам си ги пуснал на веднъж в него и става още по-страшно положението.  Темата    е за друг раздел но по-късно ще преместя на място. Белите точици вероятно са Ихтио.

Vaniuuu

За жалост молинезията умря.Не знаех за този цикъл понеже аквариума ми е подарък и беше изненада. Бяха 10 рибки в началото пуснати наведнъж.  *SORRY*

Caxapa

ето http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=98 статията как се стартира сладководен аквариум.Другите статии са не по-малко полезни за начинаещите акваристи.Успехи.

Vaniuuu

Благодаря.  Много полезна информация наистина.  Но аквариума е стартиран преди 16-17 дни тогава сложихме и рибките и нямаха и все още нямат признаци другите рибки че нещо се случва.  С излючение на двете молинезии с белите точки. На едната мисля че започнаха да ичезват а другата умря.  Двете гупи седят на повърхността.  Притеснено ми е  *SORRY*

Caxapa

Започни  през ден да правиш частични смени на водата. През ден по  10 литра престояла вода с температурата на тази която е в аквариума. Не казваш нищо за растения какви имаш в аквариума. Каква е филтрацията? Колко често храниш рибите и какво количество храна им даваш.

Similar topics (5)

5261

Публикации: 18
Прегледи: 8707

25142

Публикации: 10
Прегледи: 6462

35365

Публикации: 11
Прегледи: 6770

6112

Започната от annny


Публикации: 15
Прегледи: 7229

7581

Започната от devil2007


Публикации: 9
Прегледи: 5304