• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 22:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос относно растеж на златни рибки

Започната от kostadin_milkotev, 24.01.2012 22:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kostadin_milkotev

Въпроса ми е към хората, които размножават златни рибки . До каква големина може да израсте една златна рибка за период от 10 до 12 месеца .  Става въпрос от хайверно зрънце , поставена при оптимални условия на хранене и  отглеждане .  Не купена на няколко месеца от магазина и после да броим 10-12 м.

kostadin_milkotev

И понеже вече цяла седмица никой не се нае да изкаже мнение , мисля да задам още един въпрос : Възможно ли е тази риба да е на 8-10 месечна възраст ? 

xoxi

да възможно е ,ако е хранена с жива храна  златните риби са много лакоми и дърпат бързо .АЗ имам на същия размер и възраст които хвърлиха и хайвер .

ivotri

Тая златна риба прилича на папагал, но иначе супер размер и е добре оцветена.

Асен Евгениев

Цитат на: kostadin_milkotev - 30.01.2012 12:08
Възможно ли е тази риба да е на 8-10 месечна възраст ?
El toro твърди, че за 7-8 месеца прави златните по 20 сантиметра.

http://aquariumbg.com/forum/akvariumni-ribki/moga-li-da-gledam-2-ancitrus-6-zlatna-i-4-koridoras-zaedno-v-160litra/msg347648/#msg347648
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ivotri

Не че нещо ама астронотуса му трябваше повече време да стане 20 см  *dontknow* Рибите не са прасета за угояване и риби дето са ги тъпкали с какво ли не за да порастат са ущетени от всякъде едва ли е полезно за тях.

kostadin_milkotev

Рибата съм я излюпвал някъде април,май . Не помня кога съм го сортирал за да махна кривите и недъгавите , но мисля че към май месец съм ги хвърлил за храна на дивите риби вместо в коша. Обаче са се спасили и септември почнах да ги виждам  много по - големи от тези в аквариума. На рибите не са им давани никакви хормони или някакви химии.Хранили са се с каквото намерят във водоема .   Преди 10 дена видях и доста по големи от тази. Гарантирам , че няма  кой друг да е пуснал такива риби там пак и си спомням някои  с  недъзите - това са си рибите . Интересно ми беше какво е мнението на хората   с  голям опит -  дали това е горната граница за тези няколко месеца . Аз лично смятам , че не е . А колкото до литражите с риск  да отворя големи спорове си гледам спокойно 25 златни в 30-40 литра вода вече 4 месеца от септември насам без никакъв проблем и не са бебета. Малко по-малки са от тази. Вече и тя е там. Темата е за заключван благодаря на отзовалите се.  *DRINK*

ivotri

E в голямо езеро стават по-големи това е ясно, вероятно завивиси и от породата. Да ти кажа гледал съм 2-3 златни  40л и са живяли с години, но  остават по малки и нарастват по-бавно. Иначе златната е хубава просто се шегувах за това че прилича на риба папагал.

kostadin_milkotev

Спокойно не съм го взел навътре  :-) . Пък и виждам каква е рибата - нали съм я бракувал един път. Не робувам на приказката - "нашето си е най-хубаво" . 

ivotri

Има доста уродливи риби в сравнение тази е направо супер пък и в аквариум сигурно ще изглежда по-добре, а за езеро навън си е направо супер.

evgeni enduro

Цитат на: kostadin_milkotev - 30.01.2012 15:33
На рибите не са им давани никакви хормони или някакви химии.Хранили са се с каквото намерят във водоема .   Преди 10 дена видях и доста по големи от тази.

Като знам големината на езерото, ще те посъветвам да изкараш тия златни, че след още 8 - 10 месеца ще се чудиш къде са ти шараните *dontknow*
:popcorn:
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

Similar topics (5)

44665

Започната от mitko8899


Публикации: 1
Прегледи: 1429

5423

Започната от Deacon


Публикации: 23
Прегледи: 8393

34971

Започната от tparvanov


Публикации: 9
Прегледи: 3534

48507

Публикации: 7
Прегледи: 3456